Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Kaddáfí má platiť 346 eur za zabitého povstalca!

Kaddáfí počas prejavu
Kaddáfí počas prejavu

TRIPOLIS - Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí včera večer po prvýkrát vystúpil v televízii odvtedy ako sa začala vojenská akcia v krajine. Okrem iného uviedol, že "ostáva vo svojom stane". Na povrch však vyšli ďalšie informácie, ktoré šokovali verejnosť.

Líbyjský diktátor vystúpil verejne po tom, ako sa objavili správy, že údajne platí za každého bojovníka proti režimu, ktorého zabijú jeho muži, 346 eur. Je teda očividné, že Kaddáfí prezývaný i "Šialený pes" s tyraniou svojho ľudu neprestal napriek tomu, že mu spojenecké sily v uplynulých dňoch zasadili tvrdý úder.

Plukovník sa po televíznom príhovore premiestnil na balkón, kde oznámil, že "je so svojím ľuďom" a vojenskú akciu Západu označil za "zbytočnú agresiu". "Porazíme ich pomocou akýchkoľvek prostriedkov. Nebojím sa vyhrážok ani lietadiel, budem proti nim bojovať," uviedol.

Kaddáfího stúpenci okrem vraždenia odporcov režimu tento týždeň zrovnali so zemou mešitu, ktorá slúžila ako nemocnica. Taktiež používali civilistov ako ľudské štíty.

Vojenská akcia v Líbyi, ktorú odštartovali západné mocnosti na čele s Francúzskom a Spojenými štátmi, sa začala minulú sobotu. Spojenecké odvtedy zničili niekoľko obrnených vozidiel na Líbyu vyslali 112 Tomahawkov. Boje si doteraz vyžiadali niekoľko desiatok obetí na životoch.



Kaddáfího prejav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu