Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Chcela zachrániť syna, skoro sa sama utopila

ilustračné foto
ilustračné foto

OLOMOUC – Žena (33) v Olomouci zachraňovala v piatok popoludní z Mlynského potoka syna (12). Sama sa skoro utopila a záchranári ju v bezvedomí previezli do nemocnice. Chlapca z vody vytiahla mladá žena, ktorá okolo prechádzala na koni.

Vyviazol bez vážnych zranení, povedal námestník riaditeľa ZZS Olomouckého kraja Jan Weinberg.

"Záchranári museli zastaviť stavidlo, aby ju zachránili. Vo vážnom stave ju previezli do olomouckej fakultnej nemocnice, chlapec zostane v opatere lekárov na pozorovanie," doplnil Weinberg.

Podľa policajného hovorcu Michala Pižurina spadol do vody najprv chlapec, keď z nej chcel vytiahnuť svoj batoh. "Matka mu chcela pomôcť, ale spadla aj do vody a prúd ju strhol," uviedol hovorca. Našťastie okolo išla žena (23) na koni, ktorá chlapca z vody vytiahla a začala s jeho oživovaním. Chlapec sa čoskoro prebral.

"Vytiahnuť matku z vody ale nebolo v jej silách. Ani záchranári a hasiči na mieste telo nevideli, dostalo sa do valca vzdúvadla. Preto zastavili stavidlo a prúd vody telo vyniesol von. Po resuscitácii sme ženu previezli do fakultnej nemocnice," uviedol Weinberg.

Podľa hovorcu fakultnej nemocnice Egona Havrlant je stav ženy vážny. "Leží na klinike anestézie a resuscitácie. Je napojená na prístroje," uviedol. V nemocnici skončil aj chlapec, ktorý ale vyviazol bez vážnejšieho poranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu