Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dievčatko (†3) skolabovalo u zubárky: Zabila ho konská dávka anestetík?!

Finley Boylová Zobraziť galériu (2)
Finley Boylová (Zdroj: Facebook)

KAILUA - Panickým strachom zo zubára trpia mnohí z nás a po prečítaní nasledujúcej správy sa ho možno budú báť ešte viac. Informuje totiž o prípade trojročného dievčatka z Havajských ostrovov, ktoré zomrelo krátko po návšteve práve tohto lekára.

Začiatkom decembra Finley Boylová navštivila v sprievode svojej mamy Ashley zubárku, aby jej vyčistila štyri kanáliky. Pred zákrokom jej boli podaná zmes vysoko účinných sedatív vrátane opiodného analgetika Demerol.

Lenže malej pacientke sa o polhodinu neskôr zastavilo srdce, upadla do kómy a v dôsledku nedostatku kyslíka utrpela trvalé poškodenie mozgu. Minulý piatok zomrela. Rodičia z jej smrti vinia zubnú lekárku Lilly Geyerovú, pretože sú presvedčení, že v prípade ich dcéry zanedbala zdravotnú starostlivosť. Taktiež tvrdia, že sa Finley po tom, ako skolabovala, ani nepokúsila resuscitovať. Geyerovú preto žalujú.

Dievčatko (†3) skolabovalo u
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

"Boli sme šokovaní, keď vyšlo najavo, aké druhy sedatív, v akej kombinácii a najmä v akom množstve podala doktorka Geyerová trojročnému dieťaťu," vyhlásil právnik rodiny Rick Fried pre televíziu Hawaii News Now.

Najnovšie informácie hovoria o tom, že zubárka dievčatku navyše pravidelne počas zákroku nekontrolovala životné funkcie, tak ako sa to vzhľadom na jeho nízky vek a vysokú dávku anestetík má. Geyerová akékoľvek pochybenie odmieta. Súdny proces pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu