Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Český miliárdár na úteku Krejčíř sa vzdal polícii

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř

JOHANNESBURG - Podnikateľ na úteku Radovan Krejčíř sa dnes vydal polícii v Juhoafrickej republike. Uviedol to server timeslive.co.za, podľa ktorého ho polícia okamžite zadržala. Krejčíř je podozrivý z kriminálnej činnosti v Českej republike aj v JAR.

"Krejčířove dni na úteku sú na konci," uviedol podľa serveru iol.co.za hovorca špeciálnej policajnej jednotky McIntosh Polela. Český podnikateľ sa podľa neho vydal do rúk polície zavčas ráno v Johannesburgu a bol okamžite zaistený. Polícia zároveň odmietla oznámiť, kde je teraz Krejčíř zadržiavaný, a to údajne kvôli jeho vlastnej bezpečnosti. Krejčíř, ktorý z ČR utiekol polícii, je v Česku stíhaný za majetkové a násilné trestné činy.

Od apríla 2007 sa zdržuje v JAR, kam pricestoval na falošný pas. Tamojšia polícia po ňom podľa médií pátrala od utorka v súvislosti s niekoľkomiliónovým poistným podvodom a so smrťou kontroverzného podnikateľa a údajného šéfa podsvetia identifikovaného ako Cyril Beek. Ten bol v pondelok zastrelený v Kapskom Meste.

V utorok podnikla polícia raziu v Krejčířovom dome v Johannesburgu, kde policajti našli zoznam ľudí určených údajne k likvidácii. Krejčířovi právnici najskôr sľubovali vydať svojho klienta spravodlivosti vo štvrtok. To sa však nestalo a pokus vyšetrovateľov zadržať Čecha na klinike v Johannesburgu skončil v ten deň popoludní neúspechom. Šéfovi zvláštnej jednotky, takzvaný Jastrab, v provincii Gauteng sa vraj dnes český podnikateľ vydal za účasti právnika.

"Krejčíř bude obvinený z podvodu," povedal hovorca policajtov Polela. Termín, kedy sa objaví pred súdom, by vraj mohol byť poznať ešte dnes. Krejčířův právny zástupca dnes servera eyewitnessnews.co.za povedal, že Krejčířovo vydanie do rúk polície bolo výsledkom súkromnej ​​dohody so šéfom Jastrabu Anwarom Dramatom. Podozrenie z podvodu sa týka asi 4,5 milióna randov (zhruba 11 miliónov českých korún), o ktoré sa Krejčíř údajne na základe lekárskych dokumentov tvrdiacich, že má rakovinu, od poisťovní obohatil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu