Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Eskalátor šialene zrýchlil, ľudia sa skoro pozabíjali!

Ľudia sa z eskalátora doslova sypali
Ľudia sa z eskalátora doslova sypali

WASHINGTON/BRATISLAVA - Hoci je eskalátor väčšinou bezpečný, z času-načas sa vyskytne prípad, ktorý dokazuje opak. Pri poruche bŕzd v americkom Washingtone sa spustil takou rýchlosťou, že ľudia na konci prepadávali jeden cez druhého!

Zarážajúca udalosť sa stala vlani 30. októbra vo vchode do stanice metra. Zábery z bezpečnostných kamier však polícia zverejnila iba nedávno.

Najprv idú eskalátory normálnou rýchlosťou. Prostredný však náhle začne zrýchlovať tak, že ľudia na jeho konci nestíhajú vystúpiť a padajú na zem. Vznikne zmätok a tlačenica, ľudia sa snažia z neho dostať skokom cez zábradlie.

"Spočiatku bola reakcia "oh, dobre", ideme rýchlejšie. O chvíľu som si uvedomil, že to nie je dobre. Tento eskalátor je mimo kontroly a my sa rútime nadol. Skĺzli sme zábradlím, ktoré je medzi dvoma eskalátormi," hovorí jeden z účastníkov, ktorý tam bol aj so svojou rodinou. 

Po niekoľkých sekundách si okolidúci uvedomili, že ľudia sú v pasci, snažili sa pomôcť a vyradiť prostriedok z prevádzky. Napriek snahe ostatných sa zranilo šesť ľudí, štyroch previezli do nemocnice.

Podľa metra bolo príčinou incidentu zlyhanie brzdového systému. Na základe tohto záveru sa spoločnosť hodlá zvýšiť pravidelnú kontrolu a dodržiavanie noriem údržby.



Zrýchlený eskalátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu