Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž si vymyslel znásilnenie družky, ponúkal ju na sex

ilustračné foto
ilustračné foto

OSTRAVA - Znásilnenie družky oznámil polícii tridsaťdeväťročný muž z Ostravy. Až po desiatich dňoch komplikovaného vyšetrovania sa priznal, že si všetko vymyslel. Chcel sa tak pomstiť mladíkovi, ktorý nezaplatil dohodnutú sumu za sex s priateľkou oznamovateľa.

Ten si nakoniec vypočul obvinenie z kupliarstva a vydierania. Povedala to dnes hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

Vlani v decembri sa trojica dohodla, že osemnásťročný mladík bude mať za peniaze sex s dvadsaťročnou družkou obvineného muža. Všetko sa odohralo v jeho byte. Do bytu mladíka potom obvinený šiel pre sľúbené peniaze. Nič ale nedostal a mladík sa doma zamkol. Muž odišiel a neskôr sa prostredníctvom príbuzného mladíkovi vyhrážal. "Tvrdil, že oznámi znásilnenie družky, ak sľúbené peniaze nezaplatí," uviedla hovorkyňa.

Platby sa muž nedočkal, a preto skutočne polícii oznámil, že družka bola znásilnená. Vymysleli si, že ju útočník zatiahol do krovia, kde ju násilím vyzliekol a pod hrozbou násilia donútil k pohlavnému styku. Prípadom sa začalo zaoberať niekoľko kriminalistov. Žena podstúpila lekárske vyšetrenie a policajti prehľadali miesto činu a vypočuli možných svedkov. "Po desiatich dňoch nastal vo vyšetrovaní zvrat. Pár priznal, že sa obvinenie nezakladá na pravde," povedala hovorkyňa.

Muž tiež priznal svoje dôvody. Na základe jeho vysvetlenia policajti vo vyšetrovaní pokračovali. Muža nakoniec obvinili z kupliarstva a vydierania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu