Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Asistentka sa hrala na sudkyňu, "vyriešila" stovky sporov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Moskovská justícia čelí novému škandálu. Sekretárka jednej sudkyne za svoju nadriadenú sama rozsúdila približne 200 sporov bez toho, aby za svoje verdikty zinkasovala jediný úplatok. Vyšetrovatelia si počínanie úradníčky vysvetľujú "zvráteným" zmyslom pre plnenie pracovných povinností.

Na všetko sa podľa serveru Life News prišlo náhodou: sudkyňa Ljubov Sergejevová raz nečakane vstúpila do svojej pracovne a za svojím stolom pristihla svoju dvadsaťtriročnú asistentku Nadeždu Sacharovovú, ako vybavuje hromadu spisov. A k svojmu zdeseniu zistila, že dievča už v jej mene podpísala pár rozsudkov a označila pečiatkou súdu.

Sudkyňa, ktorá je v Moskve známa rozhodnutiami o zbúraní nelegálne postavených víl, vzápätí odhalila, že podobných prípadov bolo viac. Sekretárka dokonca nelenila "súdiť" i v sobotu a nedeľu. Okrem iného dve ženy zbavila svojprávnosti, prisúdila sporný byt, nariadila skonfiškovať majetok dlžníka alebo vybaviť pár dedičstiev. A to všetko úplne nezištne. Problém je však i v tom, že niektoré spisy "vybavila" tak dôkladne, že nikto netuší, kam sa podeli.

Podľa inej verzie si na podivnú justíciu sťažovala jedna zainteresovaná strana, ktorá sa proti verdiktu v majetkovom spore odvolala k vyššej inštancii. A aj tam rozsudok vzbudil rozruch, pretože bolo známe, že sudkyňa daný prípad vôbec nechcela súdiť, ale zhodiť zo stola. A tak nasledovala kontrola. Či tak, alebo onak, sekretárka teraz čelí stíhaniu za falšovanie dokumentov.

"Tvrdí, že sa len bála, že nestihne všetky papiere včas pripraviť," prezradil novinárom nemenovaný zdroj z policajných kruhov. Dotknutej sekretárke vraj "odcestovala strecha", ako sa v Rusku hovorí poriadnemu vyšinutiu mysle. Ženu teraz čaká odborné vyšetrenie u psychiatrov.

"Sama teraz nemôžem pochopiť, prečo som to urobila. Myslela som si, že sa to nikto nikdy nedozvie. Všetko som chcela urobiť správne," vysvetľuje sama Sacharovová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu