Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V metre zadržali muža so stopami výbušniny na rukách

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Ostraha moskovského metra vo štvrtok zadržala prisťahovalca (24) zo severného Kaukazu, na ktorého rukách našli stopy výbušniny.

Obyvateľ Kabardsko-balkarskej republiky údajne v Moskve hľadal zamestnanie. Podľa agentúry Interfax bol dôvodom jeho zadržania "podozrivý vzhľad".

Zvyšky trhaviny hexogén policajti našli pomocou špeciálneho prístroja už pri zadržaní podozrivého. Hexogén je mimoriadne výkonnou trhavinou, určenou na vojenské a špeciálne použitie. Vyšetrovatelia teraz preverujú možnosť jeho napojenia na náboženské extrémistami, ktorí operujú na juhu krajiny a vysielajú odtiaľ do ruských miest samovražedných atentátnikov.

Podľa ruských médií je muž podozrivý z príslušnosti k skupine, ktorá koncom januára zorganizovala samovražedný útok na moskovskom letisku Domodedovo. Atentátnik Magomed Jevlojev zo severokavkazského Ingušska odpálil v letiskovom termináli nálož, ktorá zabila 36 ľudí a takmer 200 ďalších zranila.

Najmenej tri osoby podozrivé z napomáhania tomuto činu, medzi nimi aj dvoch súrodencov atentátnika, teraz v Moskve vyšetruje ruská polícia. Po ďalších spolupáchateľoch pátrajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu