Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Tuniská polícia potápa lode s utečencami

Tuniskí imigranti
Tuniskí imigranti

TUNIS - Tuniské pobrežné hliadky sa snažia zastaviť masový útek Tunisanov do Talianska aj tak, že im potápajú lode. Informuje o tom viacero utečencov, ktorí sa toho stali svedkami.

Podľa výpovedí siedmich Tunisanov, ktorých cituje agentúra AFP, tuniská pobrežná hliadka napríklad v piatok úmyselne narazila pri talianskom pobreží do lode so 120 utečencami. Loď sa rozlomila na dve časti, ktoré začali klesať ku dnu a jej osadenstvo sa začalo topiť. Policajtom sa podarilo zachrániť 85 ľudí, piati sa utopili a 30 je stále nezvestných, informuje AFP.

"Po 12 hodinách na palube sme sa začali približovať k talianskym brehom, keď nám loď tuniskej pobrežnej stráže vydala príkaz, aby sme vypli motory. Nasmerovali ich loď na našu, mysleli sme, že sa otáčajú, a v tom do nás zrazu narazili," cituje AFP jedného zo svedkov udalosti. Tuniská pobrežná stráž potopenie lode s utečencami pripúšťa, tvrdí však, že za to môže zlý stav lode, ktorá nevydržala podmienky na mori. Všetci siedmi svedkovia spomedzi utečencov naopak tvrdia, že podmienky na mori boli ideálne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu