Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Morbídna tínedžerka (17) plánuje svoj vlastný pohreb

Donne diagnostikovali rakovinu v ľavom ramene minulý február Zobraziť galériu (2)
Donne diagnostikovali rakovinu v ľavom ramene minulý február

DERBY - Sedemnásťročná Donna Shawová sa rozhodla naplánovať svoj vlastný pohreb po tom, ako jej lekári oznámili, že zriedkavá forma rakoviny, ktorou trpí, je nevyliečiteľná.

Donne diagnostikovali Ewingov sarkóm (vzácny typ malígneho nádoru kosti, pozn. red.) pred rokom. Napriek tomu, že podstúpila operáciu i chemoterapiu, z choroby ju vyliečiť nedokážu. Minulý mesiac jej lekári povedali, že viac už pre ňu bohužiaľ urobiť nemôžu.

Teraz dievčina plánuje každučký detail svojej poslednej rozlúčky. "Rozmýšľam nad pohrebom a chcem, aby bol presne podľa mojich predstáv," uviedla Donna.

Jej matku, Nikki Parkerovú (45) dcérina sila inšpirovala. "Toto sú posledné želania mojej dcéry a my ich do bodky splníme," povedala. Donna chce byť spopolnená v šatách, ktoré mala na sebe v deň matkinej svadby v roku 2008. Vedľa seba bude mať svoju obľúbenú plyšovú hračku.

Mužskí smútiaci si na seba podľa jej priania dajú ružové kravaty a svoj popol si dievča želá rozptýliť na mieste nazvanom Brighton Pier. "Vybrala šiestich ľudí, všetko členov rodiny a priateľov, ktorí budú niesť jej truhlu," povedala Nikki.

Doktori presne nevedia, ako dlho bude Donna ešte žiť. Tínedžerka však dúfa, že vydrží aspoň dovtedy, kým sa nenarodí jej neter, čo by malo byť v apríli. 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu