Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Kysučania dávali na onkologickú zbierku peniaze z ČSSR

Kasička bola plná, eurá sa však hľadali ťažko Zobraziť galériu (2)
Kasička bola plná, eurá sa však hľadali ťažko

BRATISLAVA/OŠČADNICA - V potravinách v kysuckej Oščadnici pred rokom nainštalovali kasičku, do ktorej mohli zákazníci vhadzovať peniaze. Tie majú ísť na boj proti rakovinovým ochoreniam. Obyvatelia obce sa rozhodli pomôcť svojsky, kasičku naplnili najmä starými, neplatnými bankovkami.

So zaujímavým fenoménom oboznámil redakciu čitateľ Pavol. Nedávno sa vracal z lyžovačky a pri nákupe v potravinách neveril vlastným očiam. "Keď som sa lepšie pozrel na obsah tej zbierky, zistil som, že ľudia tam prispievajú socialistickými bankovkami a ostatné boli už "len" slovenské koruny. Teda žiadne eurá," napísal.

"Áno, všimla som si sklenenú krabicu," potvrdila pre Topky.sk pracovníčka obecného úradu. "Predpokladám, že ľudia sa zbavujú starých peňazí."

Podľa šéfky potravín sa zbierka, ktorá práve skončila, začala 5. februára 2010. "Jeden človek našiel doma staré peniaze a hodil ich tam. Ostatní po ňom opakovali," vysvetlila zvláštny úkaz.

Neobáva sa, že peniaze, ktoré majú pomôcť onkologickým pacientom, vyjdú navnivoč. "V národnej banke vymenia aj socialistické, aj slovenské bankovky," dodala.

Kysučania dávali na onkologickú
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu