Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Deväťročné dievčatko väznili roky v kúpeľni!

Manželia Hartovci
Manželia Hartovci

DAYTON - Polícia v americkom meste Dayton zatkla manželský pár, ktorý roky väznil svoju deväťročnú vnučku v kúpeľni.

Von z domáceho väzenia ju vraj púšťali len do školy alebo keď prišla návšteva, čo sa naposledy stalo na Vianoce v roku 2007. V stredu o tom informovala agentúra AP.

Životný priestor dievčatka pozostával z malej kúpeľne a okraja chodby, zabarikádovanej skriňami. Spávalo na skladacom lehátku, prikryté len dekou. Dostávalo nepravidelnú stravu, povedal policajt z okresu Montgomery Larry Tolpin. "Podmienky boli strašné," dodal.

Polícia zatkla starých rodičov potom, čo sa dievčatko o svojich životných podmienkach zverilo školskej ošetrovateľke. Zatknutí Brian Hart a Rivae Hartová sa obhajujú tým, že dievča malo problémy so správaním.

Tolpin však tvrdí, že žiačka štvrtej triedy nemala v škole žiadne problémy. "Je výrečná a veľmi inteligentná," dodal. Kvôli strašnému zaobchádzaniu sa ale dievčatko podľa neho uzavrelo do seba a získalo nedôveru voči dospelým.

Vnučku začali väzniť potom, čo dievča v troch rokoch udrela svojho dvojročného brata do hlavy umelohmotným telefónom. Dnes osemročný chlapec, ktorého spolu so sestrou zverili starým rodičom do starostlivosti, ani dvoch vlastných synov Hartových vo veku 12 a 14 rokov, nezatvárali. Úrady však všetky deti Hartovým odobrali. O všetkých troch chlapcov sa starajú nové pestúnske rodiny, dievčatko je v starostlivosti psychológov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu