Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šialený mladík rozosieval nožom vírus HIV

V dave bol šialenec, ktorý začal nožom bodať ľudí okolo seba. Zobraziť galériu (4)
V dave bol šialenec, ktorý začal nožom bodať ľudí okolo seba.

BERLÍN - Oslavy otvorenia supermodernej železničnej stanice v Berlíne sa zmenili na horor. Pol milióna divákov, ktorí v piatok večer sledovali veľkolepý ohňostroj, netušilo, že o pár minút sa stanú obeťou vyčíňania šialenca. Ozbrojený a alkoholom posmelený 16-ročný mladík začal v tlačenici okolo seba bodať nožom. Ťažko poranil 28 ľudí. To však nie je to najhoršie. Jedna z jeho prvých obetí bola HIV pozitívna, a je teda možné, že ostrou čepeľou nakazil ďalších ľudí vírusom, ktorý spôsobuje chorobu AIDS!

Piatok mal byť pre Berlínčanov slávnostný deň. Otvárala sa najväčšia supermoderná železničná stanica v Európe. Udalosť prilákala státisíce zvedavcov, prominentov a politikov, medzi ktorými nechýbala ani nemecká kancelárka Angela Merkelová. Večer zakončil veľkolepý ohňostroj. Keď sa ľudia už pomaly začali rozchádzať do svojich domovov, rozpútalo sa peklo.

V dave bol šialenec, ktorý začal nožom bodať ľudí okolo seba. Ozývali sa zhrozené výkriky a krvácajúci ľudia sa začali tackať a padať na zem. Na miesto ihneď prišla stovka policajtov a 11 sanitiek. Ošetrili 28 ľudí, z ktorých 15 skončilo v nemocnici. Keď im robili krvné testy, nastal šok! Medzi prvými poranenými bol aj človek nakazený vírusom HIV. Jeho krv zostala na čepeli noža, s ktorým útočník potom dobodal ďalších ľudí. Je možné, že nákaza sa preniesla aj na nich a hrozí im zdĺhavá smrť na AIDS.

Polícii sa v sobotu podarilo zatknúť šialeného útočníka. Ide o 16-ročného mladíka, ktorý už má záznamy za výtržnosti a fyzické útoky. Počas výsluchu povedal, že si nič nepamätá, lebo bol opitý. Chlapec bude čeliť obvineniu z pokusu o vraždu. O jeho motívoch polícia zatiaľ nič nevie. Nemecké médiá začali útok dávať do súvislosti s nedávnymi útokmi na černochov a cudzincov vo východnej a severnej časti krajiny. Práve táto časť Nemecka bola kedysi súčasťou komunistickej NDR a dnes ju trápi vysoká nezamestnanosť.

Útok v Berlíne vyvoláva obavy o bezpečnosť v Nemecku, kde sa o dva týždne začínajú Majstrovstvá sveta vo futbale. "Vieme zaistiť bezpečnosť 3,5 milióna návštevníkov šampionátu?" pýtajú sa médiá. Politici sa obavy snažia rozptýliť. Spolková kancelárka Angela Merkelová označila incident "za hroznú udalosť". Ministerstvo vnútra i regionálne autority podľa nej "prijali všetky predstaviteľné opatrenia na zaistenie bezpečnosti, aké Nemecko ešte nikdy predtým nezažilo". "Žiaden dôvod na paniku. Robíme naozaj všetko, čo je ľudsky možné," dodal viceprezident organizačného výboru futbalového šampionátu Horst R. Schmidt.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu