Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Vyhrážal sa kvôli sociálnym dávkam, dostal 14 mesiacov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO – V utorok sa telefonicky vyhrážal úradníčke sociálneho odboru, dnes dostal 14 mesiacov! Muža (37) odsúdili v skrátenom konaní. Hoci sa bránil tým, že konal v afekte, priťažilo mu, že bol v podmienke, informovala hovorkyňa súdu Gabriela Stočková.

Prípad sa stal v utorok v Brne-Žabovřeskách, keď muž hrozil úradníčke streľbou na radnici. Žena sa psychicky zrútila a záchranná služba ju musela odviezť do nemocnice. Muž s úradníčkou riešil výplatu sociálnych dávok, ktoré nedostal včas. Žene povedal, že "všetkých vystrieľa" a že jej "vrazí hlaveň do pusy". Pracovníčky úradu zavolali mestskú políciu. Keď prišli na miesto, žena už bola nemocnici. Udalosť musela policajtom popísať jej kolegyňa, muža zadržali.

Páchateľ dnes tvrdil, že „konal v afekte, keď bol existenčne závislý na sociálnych dávkach, ktoré mu neprišli“. Rovnako pripustil, že pokiaľ by s úradníčkou nejednal po telefóne, nikdy by si toto vyhrážanie nedovolil, dodala hovorkyňa. Súd pri rozhodovaní o výške trestu prihliadal k tomu, že muž bol už niekoľkokrát súdne trestaný. Prednedávnom ho navyše prepustili na podmienku z väzenia. Vydierania sa dopustil v skúšobnej dobe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu