Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mohli policajti zabrániť dvojnásobnej vražde?

Jan Heidinger
Jan Heidinger

ČESKĚ BUDĚJOVICE - Traja policajti stoja pred súdom obžalovaní z nedbanlivosti pri vyšetrovaní vyhrážok syna rodičom. Syn potom zavraždil svoju matku a jej manžela - českobudějovického hudobníka.

Páchateľom bol Jan Heidinger, ktorý sa rodičom vyhrážal dlhší čas a polícia o tom údajne vedela. Na postup policajtov si preto sťažovali pozostalí. Policajtov, ktorých teraz čaká súd, postavili mimo službu.

Podľa obžaloby marili úlohu úradné osoby z nedbanlivosti. Prípad sa začína dnes v Českých Budějoviciach. Previerka polície dokázala, že sa vražde skutočne dalo zabrániť. Policajtom hrozí trest na jeden rok alebo zákaz činnosti. Informoval o tom predseda senátu Michal Kubánek.

Heidingera za vraždu nesúdili. Podľa znalcov trpel v čase činu paranoidnou schizofréniou a pri výsluchu si ani nedokázal spomenúť, čo sa presne stalo. Krajský súd mu vlani v auguste nariadil liečenie na psychiatrii v Bohniciach. Lekári by po dvoch rokoch liečby mali posúdiť jeho zdravotný stav. Ak by uznali za vhodné, mohli by potom rozhodnúť aj o zmene na ambulantnú liečbu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu