Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Mediálna vojna roka: Mareš vs. Nova a Markíza!

Za Marešov mäsový oblek hrozí televízii Nova veľká pokuta. Zobraziť galériu (5)
Za Marešov mäsový oblek hrozí televízii Nova veľká pokuta.

PRAHA/BRATISLAVA - Kto spravil chybu?! Leoš Mareš (35) na jeseň moderoval jeden diel Talentmanie v mäsovom obleku. Išlo o prehratú stávku so šéfom českej Sazky. Najnovšie však vysvitlo, že moderátor mal s touto spoločnosťou zmluvu, na základe ktorej mu platila mesačne údajne až 1,2 mil. CZK za propagáciu. Televízia Nova, ktorej kvôli tomu hrozí mastná pokuta za tzv. skrytú reklamu, sa však od všetkého dištancuje. Vinu hádže len na tvár svojich ťažiskových projektov.

Úplný paradox! Leoš Mareš vraj dostával mesačne 1,2 milióna českých korún (cca 48.820 eur) od spoločnosti Sazka. Keď však od nich zrazu peniaze neprišli kvôli tomu, že je firma v krachu, obrátil sa na súd. Vďaka tomu vyšlo najavo, že minuloročná stávka so šéfom Sazky Alešom Hušákom v programe Talentmania nemusela byť taká nevinná, ako sa tvárila.

Moderátor mal vtedy pobozkať Lady Gaga na jej pražskom koncerte. Nepodarilo sa, a tak sa musel do vysielania dostaviť v mäsovom kostýme, aký mala predtým na sebe aj kontroverzná speváčka.

Hoci riaditeľov českej a slovenskej stávkovej spoločnosti vtedy do programu pozvali televízie Markíza a Nova, Hušák dostal vďaka Marešovmu nápadu so stávkou o dosť väčší priestor na prezentáciu. Keďže od neho v podstate Leoš dostával výplatu, vyzerá to ako skrytá reklama, ktorou sa bude zaoberať česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie.

V tomto prípade ale nemôžu pokutovať samotného moderátora. Sankciu do výšky až 2,5 mil českých korún (cca 100 000 €) by teda dostala Nova. A to v momente, keď jej televízna rada preukáže, že vedela o Marešovej úlohe propagovať Sazku všade, kde sa dá. A práve v tomto bode nastáva vojna!

„Spoločnosť CET 21 nemala o obchodnom pozadí stávky a odmene moderátora žiadne informácie. Nepodieľala sa žiadnym spôsobom na tomto obchodnom aranžmáne a nijako z toho neprofitovala,” uviedla pre Mladú Frontu Dnes hovorkyňa televízie Nova Michaela Fričová, čím vlastne takpovediac hodila svoju hlavnú hviezdu cez palubu.

Mareš sa, samozrejme, bráni. Podľa neho neprišlo pri prezentácii stávky k menovaniu žiadneho produktu a išlo o spontánny nápad, nie dohodu so Sazkou. A prístup Novy ho poriadne podráždil! „Neviem, ako si môže niekto myslieť, že by sa to dostalo do vysielania bez vedomia Novy. Dokonca chceli, aby som urobil ďalšiu stávku. A vedeli, že mám zmluvu so Sazkou,” povedal pre super.cz.

Keďže talentová šou sa vysielala z Bratislavy pod hlavným vedením Markízy, zisťovali sme, či z toho nemôže byť problém aj na Slovensku. Z Rady pre vysielanie a retransmisiu nám však zatiaľ odpoveď na otázku, či registrujú takýto podnet, nedali. Rovnako sa ešte ku kauze nevyjadrili ani v Záhorskej Bystrici. Isté však je, že zvyšné diely aktuálnej Česko Slovenskej SuperStar sa budú v Prahe moderovať Marešovi v tomto ovzduší asi dosť ťažko.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu