Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

K Hlasu-SD sa pridal starosta Becík: Venovať sa má agende rozvoja vidieka

Branislav Becík
Branislav Becík (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - K mimoparlamentnej strane Hlas-SD sa pridal starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík. Venovať sa má agende rozvoja vidieka. Strana má mať na konci júna snem, dovtedy chce líder Peter Pellegrini predstaviť ďalšie nové tváre.

"Slovensko má obrovský driemajúci potenciál rozvinúť slovenský vidiek, len chýbajú dve veci. Reálny krátkodobý ako aj dlhodobý koncept a šikovní ľudia, čo ho vedia naplniť a ktorí sú schopní osloviť a presvedčiť širokú verejnosť. Verím, že Branislav Becík, ako muž praxe a dosiahnutých reálnych výsledkov v tejto oblasti, túto výzvu uchopí a naplní," uviedol Pellegrini na piatkovej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

Becík považuje za svoje priority produkciu potravín, komplexný rozvoj vidieka a klimatické zmeny. "Vidím priestor v zlepšení potravinovej sebestačnosti Slovenska, v kvalitných a zdravých domácich potravinách pre naše deti, namiesto lacných a nekvalitných potravín zo zahraničia, v podpore prvovýroby a spracovania poľnohospodárskych plodín na Slovensku, v zvyšovaní kvality života na vidieku, v podpore miest a obcí v oblasti školstva, športu a výstavby," ozrejmil.

Becík kandidoval v minuloročných parlamentných voľbách za stranu Dobrá voľba. Snem Hlas-SD by sa mal konať koncom júna prezenčne, v podmienkach, aké umožní pandemická situácia. Zvoliť by na ňom mali chýbajúcich podpredsedov strany.

Viac o téme: Peter PellegriniHlas-SDBranislav Becík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu