Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

László Sólymos: Most-Híd bol v ťažkej koalícii, mal neľahkých partnerov

László Sólymos
László Sólymos (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd bola v ťažkej koalícii, mala neľahkých partnerov a neľahkú situáciu. Povedal minister životného prostredia László Sólymos v rozhovore pre TASR. Podľa vlastných slov nemal osobné ambície stať sa lídrom kandidátky Mosta-Híd. Chce však urobiť všetko pre to, aby sa strana dostala do parlamentu v budúcoročných voľbách.

"To, čo sme ľuďom pred štyrmi rokmi sľúbili, sme aj v maximálnej miere splnili. Nehovorím, že to nebolo ťažké. Boli sme v ťažkej koalícii, mali sme neľahkých partnerov a neľahkú situáciu," uviedol Sólymos, s tým, že bude škoda, ak by taká strana ako Most-Híd nebola v parlamente.

Ak by sa Most-Híd do Národnej rady SR po voľbách nedostal, potom by sa Sólymos rozhodoval, čo bude ďalej robiť. "Nestratím sa, teraz plánujem len jednu vec, a to je, aby sme uspeli vo voľbách," povedal.

Tvrdí, že pri rokovaniach s maďarskými mimoparlamentnými stranami mali nájsť taký spôsob spolupráce, aby menšiny a regióny mali silné zastúpenie v parlamente. Na margo svojho odstúpenia z postu podpredsedu strany Sólymos uviedol, že „veci sa nakoniec vyvíjali iným smerom, preto odstúpil, no neodišiel zo strany".

Viac o téme: PartneriKoalíciaMost-HídLászló Sólymos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu