Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V NR SR sa opäť rokovalo: Výbory SR a ČR riešili majetkové priznania poslancov

NR SR
NR SR (Zdroj: SITA/ Branislav Bibel )

BRATISLAVA - Problematika výrokovej imunity poslanca Národnej rady (NR) SR, konfliktu záujmov či majetkových priznaní verejných funkcionárov boli témou stredajšieho stretnutia delegácií parlamentných výborov NR SR a partnerských výborov Senátu a Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR.

V historickej budove NR SR na Župnom námestí v Bratislave rokovali členovia Ústavnoprávneho výboru Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR s členmi Ústavnoprávneho výboru NR SR spolu s členmi mandátových výborov a výborov pre nezlučiteľnosť funkcií oboch zákonodarných zborov. Zákonodarcovia sa v stredu tiež zaoberali otázkami súvisiacimi s mandátom poslanca, disciplinárnym konaním či s etickým kódexom.

"Náplňou pracovného stretnutia partnerských výborov bola najmä spoločná diskusia o aktuálnych témach, ktoré sú živé na pôde parlamentov oboch krajín," informovala Kancelária NR SR. V rámci rokovania sa podľa kancelárie zaoberali aj priamo schválenými legislatívnymi návrhmi, napríklad ústavným zákonom o ochrane verejného záujmu.

Vo štvrtok (3. 10.) prijmú podľa Kancelárie NR SR poslancov českých parlamentných výborov členovia Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Českí zákonodarcovia tiež majú na pláne pracovné stretnutie so štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Editou Pfundtner (Most-Híd) a zástupcami ministerstva. Stretnutia na rezorte spravodlivosti sa má zúčastniť aj predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková.

Viac o téme: VýborMajetkové priznaniaNR SRPoslanecká snemovňa Parlamentu ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu