Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jedna to tej druhej nedarovala: Verejný konflikt dvoch SaSkáriek kvôli Sulíkovej kandidátke

Jana Kiššová a Jana Cigániková Zobraziť galériu (3)
Jana Kiššová a Jana Cigániková (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pomerne búrlivé obdobie v strane SaS sa ani po návrhu kandidátky Richardom Sulíkom neskončilo, skôr naopak. Odignorovanie mien tzv. "vzbúrencov" na prvých miestach kandidátky predsedu strany sa odzrkadlilo na ďalších výmenách názorov. Tentoraz sa všetko odohralo pred zrakom verejnosti - na sociálnej sieti.

Prakticky okamžite po včerajšom vyhlásení prvých pätnástich mien návrhu kandidátky predsedom SaS Richardom Sulíkom sa vynorili kritické ohlasy práve z radov kritikov Sulíka z platformy Demokratického jadra SaS.

Práve Jana Kiššová má by tretím človekom na kandidátke – dostala od Sulíka ponuku, no na tlačovej konferencii sa z pochopiteľných príčin neobjavila. "V tak zásadných veciach, akou toto je, názory nemením, sú pre mňa otázkou hodnôt a princípov. Ak na kandidátke SaS, ktorú sme spolu budovali, nie je miesto pre kľúčových SaSkárov, najväčších bojovníkov proti korupcii a mafii, nie je tam miesto ani pre mňa," nemení svoj postoj Kiššová.

Jana Kiššová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)


Galkova skupinka reaguje: My nie sme žiadni vzbúrenci, Kiššová trojku u Sulíka odmieta


​Fatálne devastačné kroky

Kiššová ešte v závere statusu uviedla svoje sklamanie. "Je mi to nesmieme ľúto, že Richard Sulik dnes, po 10 rokoch budovania strany, ju takto rozčesol," uzavrela. Pod ním sa začali objavovať komentáre od fanúšikov Kiššovej, no aj z radov samotnej SaS. Konkrétne išlo o Janu Cigánikovú, ktorá sa otvorene hlási k Sulíkovej agende vedenia SaS.

"Jani, aj my ostatní sme pre SaS snáď dôležití a tým my nemyslím nás poslancov, ale nás členov, ktorí sa nestotožňujeme s fatálne devastačnými krokmi Vášho Demokratického jadra pol roka pred voľbami," začala ostro Cigániková. Upozornila aj na písomnú výzvu, ktorá mala byť zo strany galkovcov odignorovaná.

Jedna to tej druhej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Janka Cigániková)

Veľkorysá ponuka a vlastné ego

Reč prišla aj na Sulíkovu ponuku. "Je mi ľúto, že Ti nie sme dosť dobrí, aby si po našom boku ďalej bojovala, ale, prosím, nezvaľuj to len na Richarda. Ten, na rozdiel od Vás, má našu podporu a po tom, čo jednotliví členovia DJ (demokratického jadra, pozn. red.) nastvárali a ako poškodzovali a poškodzujú SaS, a Ty si sa od toho nikdy nedištancovala, by si mala Richardovu ponuku vnímať ako veľkorysú," prehlásila Cigániková. "Ak nie, nechaj tak, ale myslím, že potom je na čase priznať, že Ti ide viac o vlastné ego ako skutočne o Slovensko," ukončila komentár Cigániková.

Viac o téme: SaSJana KiššováJana CigánikováDemokratické jadro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu