Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šefčovič má všetky predpoklady, aby svoje funkcie zvládol, myslí si prezidentka Čaputová

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Maroš Šefčovič má podľa slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej dlhoročné skúsenosti a všetky predpoklady, aby funkcie komisára pre medziinštitucionálne vzťahy a podpredsedu Komisie zvládol. V reakcii na utorkové rozhodnutie nastávajúcej šéfky eurokomisie Ursuly von der Leyenovej to uviedol prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Prezidentka zároveň Šefčovičovi blahoželá a želá veľa úspechov.

Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič bude v budúcej Európskej komisii (EK) v období 2019 - 2024 podpredsedom pre medziinštitucionálne vzťahy. Oficiálne bude zodpovedať za tematický okruh s názvom Medziinštitucionálne vzťahy a prognózovanie. Podobne ako v doterajšej Komisii pod vedením Jeana-Clauda Junckera bude spolupracovať s viacerými eurokomisármi, zároveň však bude zodpovedný za svoju vlastnú agendu.

S témou medziinštitucionálnych vzťahov má skúsenosti z obdobia Komisie pod vedením Josého Manuela Barrosa (2009 - 2014), pričom táto činnosť si vyžaduje udržiavanie kontaktov a riešenie sporov s Európskym parlamentom a Radou EÚ. Je to jedna z úloh, ktoré maximálne zviditeľňujú komisára povereného touto úlohou.

Viac o téme: PodpredsedaKomisiaEKMaroš ŠefčovičZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu