Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hospodársky výbor Národnej rady nemohol rokovať: Neprišiel žiadny poslanec vládnej koalície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Výbor Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti nemohol vo štvrtok rokovať. Dôvodom bola neúčasť poslancov vládnej koalície Smer-SD, SNS a Most-Híd. Členovia výboru mali prerokovať dvadsať bodov, napríklad správu o záveroch kontroly Slovenskej stavebnej inšpekcie o dodržiavaní zákonných postupov pri výstavbe diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, či o stave prípravy výstavby križovatky D4 a D1. Mali sa tiež zaoberať informáciou o aktuálnom stave dostavby a financovania tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce a viacerými vládnymi návrhmi noviel zákonov.

Predsedníčka hospodárskeho výboru Jana Kiššová (SaS) bola nemilo prekvapená tým, že všetci členovia za koalíciu sa ospravedlnili z rokovania. "Práve oni by mali mať záujem na tom, aby ich návrhy boli prerokované a prijali sme k ním uznesenia," povedala Kiššová. Členovia hospodárskeho výboru Robert Fico a Martin Glváč (obaja Smer-SD) sa na jeho zasadnutí nezúčastnili ešte ani raz od ich zvolenia do tohto výboru.

Ďalšie rokovanie hospodárskeho výboru ako gestorského bude podľa Kiššovej v utorok 10. septembra, ale na ňom už nebude možné rokovať o týchto návrhoch, ktoré boli na programe vo štvrtok. "Budeme rokovať len o tých návrhoch, kde je hospodársky výbor gestorským. Riadny výbor bude až pred ďalšou schôdzou, takže týchto dvadsať bodov nebude prerokovaných," uviedla Kiššová. V prípade správy o D4 a R7 chce požiadať ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka (Most-Híd), aby predložil aktualizované informácie.

"Pre mňa je to zarážajúce, pretože sa snažím zvolávať výbory na termíny, ktoré vyhovujú všetkým. Nikdy sa nestalo, aby som zvolala výbor tak, aby dvaja, traja členovia výboru povedali, že v tom čase nemôžu," poznamenala Kiššová k neúčasti členov za vládnu koalíciu. Štvrtkové rokovanie bolo podľa nej naplánované po súhlase všetkých členov výboru mesiac vopred.

Viac o téme: KoalíciaRokovanie BratislavaHospodársky výbor Národnej rady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu