Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SaS žiada Lučanského o vysvetlenie: Je desivé, koľko informácií o nás zbiera polícia

(Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Policajná lustrácia novinárov súvisiaca s prípadom Filipa Rybaniča, ktorý odhalil finančné vzťahy medzi odsúdeným daňovým podvodníkom Ladislavom Bašternákom a bývalým ministrom vnútra Robertom Kaliňákom, vyvoláva podľa strany Sloboda a Solidarita otázky, čo všetko polícia zisťuje o občanoch.

Podľa SaS táto lustrácia nie je zaujímavá len tým, že vysokí policajní funkcionári z tohto obdobia teraz hádžu na seba vinu a rovnako ani tým, že výsledky tejto lustrácie sa mohli dostať k zatknutému Marianovi Kočnerovi, ktorý ich mohol využiť na kompromitovanie či zastrašovanie novinárov.

Kauza lustrácie novinárov naberá obludné rozmery! Policajti hľadali informácie na ďalšie známe mená

"Skôr sa otvárajú otázky, čo všetko policajné orgány zaznamenávajú o súkromí občanov a či to robia na zákonnom základe,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

„Na branno-bezpečnostnom výbore budeme tieto informácie žiadať od policajného prezidenta Milana Lučanského. Slovensko je podľa Ústavy SR právny štát. Každý občan má právo na súkromie a štátne orgány môžu konať len na základe zákona,“ doplnil poslanec NR SR za SaS a člen Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Milan Laurenčík.

Viac o téme: Lustrácia novinárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu