Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Kotlebovec Uhrík si sype popol na hlavu: Drsné vyjadrenia na adresu šéfa múzea vzal späť

Milan Uhrík a Stanislav Mičev Zobraziť galériu (3)
Milan Uhrík a Stanislav Mičev (Zdroj: TASR - Dušan Hein, Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Radový člen a novozvolený europoslanec strany Ľudová strana Naše Slovensko Milan Uhrík po dvoch rokoch berie späť svoje vyjadrenia, ktoré v minulosti počas televízneho vysielania smeroval na adresu riaditeľa Múzea SNP v Banskej Bystrici. Stanislav Mičev, ktorý v roku 2017 zároveň kandidoval na post župana Banskobystrického samosprávneho kraja, o tom informoval na sociálnej sieti.

To, že člen kotlebovcov svojimi vyjadreniami naozaj prestrelil, si po rokoch priznal aj sám. Mičev zároveň tvrdí, že Uhríkovo vyjadrenie tiež výrazne zasiahlo do jeho predvolebnej kampane v spomínanom roku. Podľa listiny, v ktorej je uvedené ospravedlnenie, sa píše, že Uhrík Mičeva označil za bývalého pracovníka ŠTB, ktorý donášal na ľudí. "Za tieto nepravdivé výroky, ktoré poškodili Vašu česť a dôstojnosť, ako aj Vaše dobré meno v spoločnosti sa Vám ospravedlňujem," píše sa v dokumente, ktorý Uhrík vlastnoručne podpísal.

Súd mu za pravdu zatiaľ nedal, spravil to sám Uhrík

"Kroky spravodlivosti sú pomalé, ale sem - tam úspešné. Vyjadrenia pána Uhríka výrazne zasiahli do mojej volebnej kampane na predsedu VUC BB," napísal na sociálnej sieti Mičev, ktorý sa vo voľbách VÚC v roku 2017 vzdal kandidatúry. Dodal aj, že občiansku žalobu za tento výrok podal ešte v júli 2017.

Stanislav Mičev
Zobraziť galériu (3)
Stanislav Mičev  (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

Po dlhom čase však Uhrík svoje vlastne vyjadrenia sám dementoval. "Po dvoch rokoch mi dal za pravdu nie súd, ale sám autor nepravdivých, klamlivých výrokov. Nuž a tak som dostal ospravedlnenie od teraz už europoslanca," popisuje dokument Mičev, na ktorého zverejnenie má podľa znenia nárok. "Nečakám, že si uvedomia nezmyselnosť tvrdení, ktoré vypisujú a je mi to v zásade jedno. Koniec koncov aj tento výsledok je mi platný ako fusakle mŕtvemu, ale napriek tomu je to určité zadosťučinenie," uzavrel Mičev.

Stanislav Mičev je historikom a autorom viacerých publikácií. Má na svedomí viaceré televízne dokumenty a rozhlasové scenáre. Od roku 2006 je riaditeľom Múzea SNP v Banskej Bystrici a v roku 2017 kandidoval v rámci Volieb do orgánov samosprávnych krajov ako kandidát na župana Banskobystrického samosprávneho kraja. Neskôr sa ale kandidatúry vzdal v prospech súčasného župana Jána Luntera, ktorý porazil predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu a vystriedal ho tak na stoličke župana, kde Kotleba pôsobil od roku 2013.

Viac o téme: ĽSNSStanislav MičevMilan Uhrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu