Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zbierka na Dankov stožiar sa zvrhla: FOTO Ľudia mu posielajú smiešne sumy s ironickými odkazmi

Na účet chodia sumy s ironickými odkazmi Zobraziť galériu (3)
Na účet chodia sumy s ironickými odkazmi (Zdroj: Topky/Vlado Anjel/Vlado Benko Jr., gettyimages.com)

BRATISLAVA - Vedúci funkcionári Národnej rady SR pri pohľade na prostriedky účtu, ktorým sa bude financovať stavba stožiaru pred parlamentom, musia zažívať určité déjà vu z prezidentských volieb. Vtedy na transparentných účtoch kandidátov pribúdali jednocentové príspevky so sarkastickými odkazmi v poznámkach. Teraz sa situácia opakuje, no v tomto prípade ide o Andreja Danka a tridsaťmetrový stožiar.

Podľa portálu tvnoviny.sk je takýchto "darov" vo výške jedného centu viac. S možnosťou prispievať ľubovoľnými finančnými čiastkami pritom prišla samotná kancelária NR SR. Pri tejto príležitosti bol zriadený zvláštny účet. "K NR SR má zriadený účet na dary s číslom SK27 8180 0000 0070 0044 4199. V prípade záujmu o venovanie finančnej čiastky je však potrebné uzavrieť darovaciu zmluvu medzi Kanceláriou NR SR a darcom. Zároveň do poznámky pri prevode peňazí treba uviesť svoje meno a účel: „STOŽIAR SO ŠTÁTNOU VLAJKOU“," píše sa na stránke Národnej rady.

Sarkastické dary

Na účte sa začali zhromažďovať peňažné prostriedky, no prišli aj také, ktorých hodnota je len symbolická a prispievatelia kládli dôraz skôr na poznámku pre prijímateľa.

Jeden z prispievateľov sa pochválil na sociálnej sieti
Zobraziť galériu (3)
Jeden z prispievateľov sa pochválil na sociálnej sieti  (Zdroj: Facebook/Andrej P)

Danka v príspevkoch nešetrili a častovali ho aj vulgárnymi výrazmi, ktoré sa z pochopiteľných dôvodov nemôžu zverejniť. Medzi jednocentovými príspevkami, ktoré široká spoločnosť zaslala, boli aj také, ktoré obsahovali odkazy ako "Nech je z diaľky vidno, že za predsedu parlamentu máme toho najväčšieho...""Ja sa cítim dobre, ja si to užívam," či "Na zväčšenie Dankovho ega."


Do tejto diery ju vsunú! VIDEO Robotníci sa už pustili do Dankovej 30-metrovej pýchy


Dary budú vracať

Už na samotnej stránke Národnej rady sa píše o tom, že kancelária si vyhradzuje právo vrátiť darované finančné prostriedky. To sa zrejme dotkne aj týchto "skromných" darov. "Ak niekto daroval peniaze a napísal tam iný účel, ako má byť, tieto peniaze nemôžu byť použité na stavbu stožiara a tam by som povedal, že skôr ide o vizitku toho darcu," uzavrel túto záležitosť Dankov hovorca Tomáš Kostelník.

Na Dankov stožiar sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Kancelária na tieto dary nemá a ani nemusí mať transparentný účet, a tak sa títo prispievatelia "chválili" svojimi odkazmi na sociálnej sieti. Nejde pritom o žiadnu novinku v oblasti spätných väzieb pre politikov. Už začiatkom roka sme boli svedkami štipľavých odkazov. Tie prezidentnským kandidátom posielali ľudia formou malých príspevkov na transparentné účty s dopísaným odkazom.

Zdá sa teda, že teraz tieto vášne rozpútal Dankov stožiar, o ktorom sa predseda parlamentu vyjadril, že bude rád, ak bude dokončený do 1. septembra. Základy sú už vykopané. Zemné práce stoja 16-tisíc bez DPH, ďalšie časti vyjdú na 38-tisíc. Danko zo svojich peňazí na výstavbu prispel sumou 9-tisíc eur.

Viac o téme: PeniazeúčetStožiarOdkazyAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu