Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cséfalvayová zvažuje politickú budúcnosť: V hre sú všetky alternatívy, zásady poslankyne sú jasné

Katarína Cséfalvayová Zobraziť galériu (2)
Katarína Cséfalvayová (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Poslankyňa Národnej rady SR Katarína Cséfalvayová v súčasnosti zvažuje všetky možné alternatívy svojej politickej budúcnosti. Uviedla to s tým, že sa zamýšľa nad otázkou, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách.

"V letných mesiacoch budem o svojej budúcnosti v politike usilovne premýšľať a zvažovať všetky pre a proti," povedala poslankyňa a predsedníčka Zahraničného výboru Národnej rady SR. Poslankyňa má zásadu, aby politický subjekt, do ktorého vstúpi, stál jasne na zásadách ochrany demokracie, právneho štátu, individuálnych slobôd.


Prečítajte si aj: Cséfalvayová nie je nadšená z vývoja vo vládnej koalícii, vyrušujú ju viaceré veci


"V zahraničnej politike by mal presadzovať prehlbovanie spolupráce v rámci EÚ a ctiť si spojenecké väzby v rámci Severoatlantickej aliancie, ktorá je hlavnou zárukou našej bezpečnosti v dnešnom svete. A najmä, viac ako na v súčasnosti toľko skloňované 'prevzatie moci' by sa mal pozerať dopredu a pripravovať riešenia na problémy, ktoré nás čakajú v budúcnosti, ako hybridné hrozby, demografická kríza či boj proti klimatickým zmenám a ich následkom," priblížila svoju predstavu Cséfalvayová. Zároveň verí, že v blízkej budúcnosti bude ľudí v politike viac než forma a mocenský boj zaujímať obsah a vízia, ktorú politické zoskupenie ponúka.

Katarína Cséfalvayová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Katarína Cséfalvayová kandidovala do Národnej rady SR za politickú stranu Sieť. Spolu s ostatnými poslancami zo strany krátko po parlamentných voľbách v roku 2016 vystúpila. Neskôr vstúpila do poslaneckého klubu Mosta-Híd a členkou strany je od mája minulého roka.

Viac o téme: NR SRMost-HídKatarína Cséfalvayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu