Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrnčiar o voľbe nového podpredsedu parlamentu: Môj hlas Galko dostane

Andrej Hrnčiar
Andrej Hrnčiar (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

BRATISLAVA - Rešpektujme voľbu opozície. Môj hlas pán Galko dostane. Podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar (Most-Híd) na Facebooku reagoval na to, že SaS navrhla za europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú na post podpredsedu parlamentu Ľubomíra Galka.

„Takmer obratom sa vynorili výhrady, že za odpočúvanie novinárov mu tento post nepatrí. Nesúhlasím s týmto prístupom. Pán Galko dostal mandát ako poslanec od ľudí, ktorí si jeho kauzu mohli sami vyhodnotiť. SaS ako najsilnejšia opozičná strana má právo nominovať na jeden post podpredsedu parlamentu toho, koho uzná za vhodné. Myslím si, že tieto princípy by sme mali rešpektovať, hoci môže mať niekto voči navrhovanej osobe oprávnené výhrady," píše Hrnčiar na sociálnej sieti.

Podľa Hrnčiara si zvládnutie funkcie podpredsedu NR SR vyžaduje odstup, nadhľad a dodržiavanie harmonogramu parlamentných schôdzí. „Pán Galko je opozičný politik, s ktorým mám na mnohé veci rozdielne názory, no oceňujem, že zmiernil svoj kedysi radikálny slovník, čo som mu nedávno aj priamo do očí povedal. Preto môj hlas dostane," vysvetlil.

Kandidátom SaS na post podpredsedu Národnej rady SR je Ľubomír Galko. Túto nomináciu schválila republiková rada strany. Jeden post podpredsedu parlamentu na základe výsledkov z parlamentných volieb patrí SaS. Doteraz bola podpredsedníčkou Lucia Ďuriš Nicholsonová, tá však odchádza do Európskeho parlamentu. Podpredsedov národnej rady volí a odvoláva národná rada v tajnom hlasovaní nadpolovičnou väčšinou všetkých poslancov.

Viac o téme: Ľubomír GalkoPodpredseda parlamentuMost-HídAndrej Hrnčiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu