Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico sa vysťahovať neponáhľa: Štát je dnes vlastníkom bytu, v ktorom bývam

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda strany Smer-SD Robert Fico si podľa vlastných slov počká na rozhodnutie správcu konkurznej podstaty v súvislosti so svojím odsťahovaním z bytu podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorého minulý týždeň odsúdili.

Fico zároveň uviedol, že musí komunikovať s novým vlastníkom bytu, ktorým je štát. "Ak máte nejaký problém s mojím bývaním, tak odpoviem veľmi jednoducho. Ja si počkám na rozhodnutie správcu konkurznej podstaty, pretože mám dnes nového vlastníka, s ktorým musím komunikovať. Vždy ste chceli, aby som mal iného vlastníka. Štát je dnes vlastníkom bytu, v ktorom bývam," priblížil. Expremiér tiež doplnil, že ho ešte nikto nekontaktoval. "Čakám na nového vlastníka, ktorý príde a ktorý bude so mnou komunikovať," dodal.

Podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Verdikt je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať. Bašternákovi prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.

Viac o téme: BytBratislavaRobert FicoSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu