Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šéf výboru pre činnosť vojenskej tajnej služby si chce Glváča predvolať na koberček

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Predseda parlamentného kontrolného výboru pre činnosť Vojenského spravodajstva Eduard Heger (OĽaNO) sa chce na najbližšom zasadnutí výboru pýtať riaditeľa VS, či niečo vie o komunikácii podpredsedu parlamentu Martina Glváča a obvinenej Aleny Zs.

Ako dnes ďalej povedal pre médiá, celá vec je taká závažná, že sa týka bezpečnosti Slovenska. Chce preto zistiť, či Glváčove tvrdenia, že kontakt z Alenou Zs. nahlásil kompetentným orgánom sú pravdivé "alebo to bola len zástierka". "Týka sa to vrcholového politika," dodal Heger s tým, že Glváč by sa do vysvetlenia veci nemal zúčastňovať na zasadnutí výboru pre činnosti VS, keďže ten sa oboznamuje s dôvernými až tajnými dokumentami

Podpredseda parlamentu a člen Predsedníctva Smeru-SD Martin Glváč kontaktoval príslušné orgány hneď po tom, ako sa na neho obrátila Alena Zs., obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Na pondelkovej tlačovej besede po rokovaní medzirezortnej koordinačnej skupiny pre brexit to povedal predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD). Dodal, že Glváč chce v najbližších dňoch získať povolenie od príslušných orgánov, aby sa mohol verejne a detailne vyjadriť ku komunikácii s Alenou Zs. Premiér pripomenul, že Glváča požiadali, „keďže ide o otvorený spis, prebiehajúce vyšetrovanie, aby sa k tejto veci nevyjadroval“.

Viac o téme: Martin GlváčEduard HegerAlena Zs.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu