Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ministerstvo školstva reaguje na medializované informácie: Odmeny učiteľom nikto nezrušil

Martina Lubyová
Martina Lubyová (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Odmeny učiteľom nikto nezrušil. Ministerstvo školstva tak reaguje na medializované informácie o tom, že rezort odmeny zrušil.

"Ministerstvo školstva nie je zamestnávateľom učiteľov, nemôže im priamo vyplácať odmeny, ani ich rušiť. Odmeny môže vyplácať ich zamestnávateľ z prostriedkov poskytnutých ministerstvom školstva," tvrdí rezort vo svojom stanovisku.

Podľa ministerstva nie je pravdivé ani tvrdenie, že vlani dostali odmeny iba učitelia zo škôl, ktoré patria pod rezort vnútra. "Učitelia patriaci pod rezort školstva dostali odmeny, ktoré im poskytli ich zriaďovatelia z normatívnych prostriedkov poskytnutých ministerstvom školstva. Učitelia takto dostali a dostávajú odmeny aj tento rok, rovnako ako aj predošlé roky," tvrdí rezort školstva.

"Učiteľom sme odmeny nezrušili. O vyplácaní odmien rozhodujú zamestnávatelia. Od januára do septembra dostali takto učitelia na odmenách z prostriedkov od ministerstva 30,2 milióna eur a na osobnom ohodnotení 50,6 milióna eur. Výška odmien za celý rok bude známa až v roku 2019. Učitelia si zaslúžia systémové zvyšovanie platov, ktoré je predvídateľné a garantované zákonom,“ dodala ministerka školstva Martina Lubyová.

Viac o téme: UčiteliaOdmenyMinisterstvo školstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu