Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Erik Tomáš o vražde Kuciaka i rozdelení Československa: VIDEO Prezradil, čo mu chýba najviac

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Podľa poslanca za stranu Smer Erika Tomáša sú vzťahy medzi Českom a Slovenskom po rozdelení určite lepšie. Slovensku sa momentálne darí, aj keď sa musí vysporiadať s vraždou Kuciaka. Tomáš hovorí o tragických udalostiach ako o čiernej škvrne, no polícia i prokuratúra pracujú na plné obrátky. Prezradil aj to, čo mu z Československa chýba najviac.

Dnes si pripomíname 100. výročie Československa, aj keď sme dve samostatné republiky. Podľa Erika Tomáša sú vzťahy od rozdelenia určite lepšie. „Ja sa tomu veľmi teším. Myslím si, že aj všetci Česi a Slováci,“ povedal. 

Čierna škvrna Slovenska

Tomáš o Slovensku hovorí ako o mladej a modernej republike. Napriek tomu Slovensko zažilo mnoho politických káuz, poslednou bola tragická smrť novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. „Udalosť, ktorú spomínate, je naozaj veľmi čierna škvrna. Nikto to nečakal, pretože táto krajina je hodnotená z hľadiska slobody médií aj podľa renomovaných rebríčkov medzi tými najvyššími. Dokonca pred tradičnými demokraciami,“ uviedol poslanec. 

Erik Tomáš anketa ČS

Dôležité je podľa neho to, čo sa deje v posledných týždňoch a že polícia i prokuratúra konajú na plné obrátky. „Krajina ukazuje, že sa dokáže aj s takouto vecou vysporiadať. Treba im držať palce,“ povedal Tomáš a zaspomínal si i na časy Československa a prezradil, čo mu chýba.

Chýba mi spoločný šport

„Samozrejme, ja som napríklad športovec a chýbajú mi možno tie súboje, ktoré absolvovalo Československo. Či už futbalové mužstvá, alebo hokejové mužstvá. Tie boli nazaj na vynikajúcej úrovni,“ povedal s tým, že od začiatku podporoval samostatnú Slovenskú republiku. „Myslím si, že vývoj ukázal, že aj pre Českú republiku aj pre Slovenskú republiku bolo dobré, že sme teraz samostatné krajiny,“ dodal na záver.

Viac o téme: ČeskoslovenskoErik Tomáš100. výročie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu