Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pellegriniho hovorkyňa odchádza: Novým šéfom komunikačného oddelenia sa stane Druckerov človek

Beatrice Szabóová bude od 1. novembra pôsobiť na ministerstve zahraničných vecí. Zobraziť galériu (4)
Beatrice Szabóová bude od 1. novembra pôsobiť na ministerstve zahraničných vecí. (Zdroj: archív topky)

BRATISLAVA - Hovorkyňa predsedu vlády SR Beatrice Szabóová bude od 1. novembra pracovať na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Potvrdila to samotná Száboová. Úrad vlády dnes potvrdil, že sa novým hovorcom stane Tomáš Kuča.

Podľa prvotných informácií by to mal byť muž. Podľa informácií HN by sa mal novým šéfom Tlačového odboru Úradu vlády stať človek blízky Tomášovi Druckerovi. Hovorcom by sa mal stať Tomáš Kuča, bývalý šéf tlačového oddelenia ministerstva zdravotníctva a Pošty, kde v minulosti Drucker šéfoval. Úrad vlády dnes oficiálne potvrdil, že novým šéfom komunikačného oddelenia sa stane Kuča. 

Novým šéfom komunikačného oddelenia sa stane Kuča

Riaditeľom Tlačového a informačného odboru Úradu vlády Slovenskej republiky bude od 1. novembra 2018 doterajší riaditeľ Komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva Tomáš Kuča. Pred príchodom na MZ SR pôsobil ako vedúci Odboru komunikácie Slovenskej pošty.

„V prostredí médií a komunikácie sa pohybujem viac ako 20 rokov. Začínal som ako redaktor-elév v Hospodárskych novinách, následne som pôsobil ako redaktor denníka SME a redaktor spravodajstva televízie Markíza, ktoré som neskôr ako šéfredaktor aj viedol. Možnosť pracovať pre predsedu vlády je pre mňa ako dlhoročného komunikačného profesionála v každom prípade výzva,“ zhodnotil Tomáš Kuča. Tomáš Kuča vyštudoval Obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave, má 41 rokov.

Szabóová sa chce kariérne posunúť

„Počas svojej kariéry na úrade vlády som pracovala ako hovorkyňa pre dvoch predsedov vlády. Mala som jedinečnú príležitosť veľa sa naučiť. Robila som pre dvoch skvelých šéfov, s tímom veľkých profesionálov. Toto sú spomienky, na ktoré nikdy nezabudnem a vždy budem za túto skúsenosť vďačná. Do konca mesiaca pôsobím na úrade vlády a, samozrejme, do posledného dňa chcem robiť svoju prácu s maximálnym nasadením,“ povedala pre Topky s tým, že meno nového šéfa tlačového úradu vlády bude včas oficiálnou cestou známe.

Beatrice Szabóová bude od
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív topky)

„Môžem potvrdiť, že po šesť a pol roku práce na úrade vlády odchádzam od 1. novembra pracovať na ministerstvo zahraničných vecí, keďže sa už dlhodobejšie chcem kariérne posunúť smerom k zahraničným vzťahom,“ uviedla Szabóová.

Beatrice Szabóová bude od
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív topky)

Viac o téme: Peter PellegriniBeatrice Szabóová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu