Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Tankista Kiska: Prezident absolvolal rýchlokurz, úspešne pohol smrtiacou mašinou

Andrej Kiska v tanku Zobraziť galériu (7)
Andrej Kiska v tanku (Zdroj: FB / Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska pri pondelkovej návšteve Vojenského výcvikového priestoru (VVP) Kamenica nad Cirochou zažil to, čo si praje hádam každý malý chlapec. Ako sa pochválil na Facebooku, zajazdil si totiž v tanku.

Ako Kiska napísal, na vojne bol chemik a v tanku preto sedel v pondelok prvýkrát. Kiska s humorom dodal, že tank už riadiť vie a očakáva smršť vtipných fotiek na jeho adresu.

„Od včera ako-tak zvládam šoférovať tank T-72 z roku 1987 na voľnej otvorenej ploche. Nemá volant, nie je to také jednoduché. Ale ako hovoria tankisti, my máme vždy prednosť. Sila stroja je ohromná," uviedla hlava štátu.

Andrej Kiska v tanku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Andrej Kiska)

Andrej Kiska v tanku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Andrej Kiska)

Rýchlokurz v tanku

Kiska bol vďačný, že ho profesionáli v rýchlokurze naučili pohnúť tank. „Vždy, keď navštívim naše posádky, vojaci chcú, aby som vyskúšal ich techniku. Aby politici videli, s čím pracujú. Chcem sa poďakovať všetkým príslušníkom ozbrojených síl za to, že pomáhajú našim občanom v čase núdze a za to, že nasadzujú svoj život na misiách v zahraničí," vysvetlil prezident.

Zároveň však verí, že nikdy nebudú musieť využiť svoje schopnosti na ochranu Slovenska. Podľa Kisku žijeme v mieri a sme súčasťou NATO, ktorého cieľom je obrana spojencov. „To je zárukou našej bezpečnosti," uviedla hlava štátu. 

Andrej Kiska v tanku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Andrej Kiska)

Kiska zároveň dodal, že podporuje modernizáciu armády a záväzky vlády voči spojencom. „Proces však musí prebiehať maximálne transparentne a pod dohľadom širokej aj odbornej verejnosti. Iba tak si ozbrojené sily udržia vysokú dôveru verejnosti," uzatvoril.

Viac o téme: Andrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu