Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pripravte sa na totálny kolaps: Macronova návšteva paralyzuje dopravu v Bratislave

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco, File)

BRATISLAVA - Pre návštevu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona čakajú Bratislavu v piatok podobné dopravné obmedzenia ako počas Bratislavského summitu. Ako informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, obmedzenia sa týkajú hlavne širšieho centra Bratislavy, ale aj príjazdových ciest.

Od 11:00 budú obmedzenia v premávke pri presune delegácie z bratislavského letiska. Uzatvorený bude diaľničný obchvat D1 a to od Zlatých pieskov po Most SNP, ďalej sa obmedzenia dotknú Einsteinovej, Staromestskej ulice aj Hodžovho námestia. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11:30. Približne od 12:15 do 12:45 bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad.

V čase zhruba od 14:15 do 14:45 budú opäť uzatvorené Palisády, Hodžovo nám. Suché mýto, Nám. SNP, Špitálska, Štúrova a Jesenského ulica. Od 17:00 do 17:30 budú uzatvorené Uršulínska ulica, Nám. SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Eisteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

"Vodičov, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1 žiadame, aby tak spravili najneskôr do 10:00, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice po 12:00. V popoludňajších hodinách žiadame vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do 16:00, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 18:00," píše sa v správe od polície.

"Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave účastníkov cestnej premávky žiada, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa pokynmi polície. V prípade, ak je to možné, vodičov žiadame, aby sa uvedeným úsekom vyhli a na prejazd využili alternatívnu trasu. Vodičov zároveň vyzývame, aby na cestách zvýšili svoju trpezlivosť," dodala polícia.

Viac o téme: Polícia Dopravné obmedzeniaEmmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu