Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanci nepôjdu na prieskum do atómovej elektrárne ani nezriadia dočasnú komisiu

Prvá poprázdninová schôdza parlamentu.
Prvá poprázdninová schôdza parlamentu. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR nepôjdu na poslanecký prieskum do Atómovej elektrárne v Mochovciach ani nezriadia dočasnú komisiu, ktorá by dohliadala na dokončenie stavby atómovej elektrárne. Rozhodlo o tom plénum, keď odmietlo návrh poslanca Karola Galeka (SaS) na vykonanie prieskumu a zriadenie komisie.

Snemovňa rovnako odmietla vyžiadať si od vlády zoznam všetkých opatrení, ktoré prijala na ochranu farmárov pred šikanou a na riešenie problémov s agrodotáciami. Zoznam žiadal poslanec Martin Fecko (OĽaNO), plénum ho neschválilo.

Rovnako neodobrilo návrh poslanca Gábora Grendela (OĽaNO), a tak parlament nebude na septembrovej schôdzi rokovať o novej bezpečnostnej a obrannej stratégii SR. Snemovňa odmietala aj návrh nezaradeného Zsolta Simona, ktorý chcel, aby vicepremiér pre investície Richard Raši (Smer-SD) predložil správu o všetkých projektoch, ktoré EÚ odmietla preplatiť, ide o obdobie rokov 2007 až 2014.

Poslanci zároveň neodložili hlasovanie o novele zákona o vysokých školách, ktorá rieši aj transformáciu organizácií Slovenskej akadémie vied (SAV) na verejné výskumné inštitúcie. O odklad žiadala šéfka klubu OĽaNO Veronika Remišová. Chcela, aby sa hlasovalo na konci schôdze po tom, čo sa ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) stretne so zástupcami SAV a po mimoriadnom rokovaní školského výboru, ktoré bude v piatok (14.9.).

Viac o téme: Kontrola Karol GalekAtómová elektráreň v Mochovciach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu