Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

OĽaNO vyberá z troch ľudí svojho kandidáta na prezidenta, jeden z nich je aktívny v politike

Lídri OĽaNO
Lídri OĽaNO (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) sa rozhoduje medzi tromi verejne známymi ľuďmi, spomedzi ktorých vyberie svojho kandidáta na prezidenta Slovenskej republiky. Ako uviedol líder hnutia Igor Matovič, jeden z možných kandidátov pôsobí v politike, zvyšní dvaja nie.

„Dohodli sme sa, že bolo by nefér zverejňovať tri mená,“ uviedol s tým, že nechce ublížiť tým, pre ktorých sa nakoniec ako pre kandidátov OĽaNO nerozhodne. Ako podotkol, meno by mohli ohlásiť v najbližších dňoch.

Líder obyčajných ľudí dodal, že vo voľbách bude za hnutie OĽaNO kandidovať človek, ktorý bude dobrým a charakterným prezidentom. „Ktorý svojím doterajším životom dokázal, že mu ide o spravodlivosť, pomoc ľudom,“ priblížil Matovič. Podľa neho ich kandidát na post hlavy štátu bude taký, aby na neho mohli byť občania hrdí ako na svojho prezidenta.

Opozičné strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Spolu – občianska demokracia už oficiálne vyjadrili podporu kandidátovi na post prezidenta Robertovi Mistríkovi. Mistrík oficiálne oznámil záujem kandidovať 25. júna v Banskej Bystrici. Podľa lídrov týchto strán Richarda Sulíka a Miroslava Beblavého bude Mistrík čestný, zásadový, nezávislý a nebude sa báť povedať nie nielen svojim oponentom, ale ani svojim priateľom. OĽaNO Mistríkovi podporu nevyjadrilo.

Podľa Igora Matoviča nie je dobré, aby všetci stavili na jedného kandidáta. Riziko vidí v tom, že ak by sa do druhého kola volieb nedostal, nemali by proti pre nich nesprávneho kandidáta silného konkurenta. Prezidentské voľby sa budú konať na jar v roku 2019. Spomedzi parlamentných strán okrem hnutia OĽaNO svojho kandidáta doposiaľ nepredstavili vládne strany Smer-SD a ani SNS.

Viac o téme: VoľbyPrezidentKandidát Igor MatovičOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu