Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývalí redaktori spravodajstva podali žalobu na RTVS

RTVS
RTVS

BRATISLAVA - Bývalí redaktori spravodajstva RTVS Matúš Dávid, Jana Masárová, Matúš Baňovič a Kristián Čekovský podali na Okresný súd Bratislava III žalobu na telerozhlas. Tvrdia, že ich práca na externé zmluvy bola obchádzaním závislej práce. Informoval o tom v stredu Denník N.

Telerozhlas mal redaktorom zmluvy roky každý mesiac predlžovať. "Žalobou sa domáhame predovšetkým toho, aby súd vyslovil, že právny vzťah medzi redaktormi a RTVS je pracovný pomer, ktorý naďalej trvá, a priznal redaktorom z toho vyplývajúce nároky, teda náhradu mzdy. Dôvodom je, že išlo podľa nášho názoru zjavne o zastretý pracovný pomer, ktorý nebol riadne skončený,“ povedal pre Denník N právny zástupca redaktorov Radovan Pala. Právnici redaktorov oslovili RTVS pred podaním žaloby, telerozhlas však podľa nich nemal záujem rokovať. 

RTVS sa k žalobe od redaktorov vyjadrí po oboznámení sa s jej obsahom

Súd ešte Rozhlasu a televízii Slovenska (RTVS) nedoručil žalobu, ktorú na telerozhlas podali bývalí redaktori spravodajstva RTVS Matúš Dávid, Jana Masárová, Matúš Baňovič a Kristián Čekovský. Stanovisko k nej RTVS zaujme po oboznámení sa s jej obsahom. Uviedla to hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Pripomína, že redaktori spolupracovali s RTVS na externé zmluvy. Masárová od júla 2013, Čekovský od januára 2013, Dávid od januára 2013 a Baňovič od júla 2015.

Redaktori, ktorí podali žalobu, tvrdia, že ich práca na externé zmluvy bola obchádzaním závislej práce. Telerozhlas mal redaktorom zmluvy roky každý mesiac predlžovať. Žalobou sa domáhajú toho, aby súd vyslovil, že právny vzťah medzi redaktormi a RTVS je pracovný pomer, ktorý naďalej trvá, a priznal redaktorom náhradu mzdy.

Viac o téme: ŽalobaRedaktoriRTVS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu