Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strana Sieť razantne mení kurz: Na sneme zmenili názov hnutia

Zľava: Jozef Kamenický, Kristína Šabíková a Ivan Zuzula Zobraziť galériu (4)
Zľava: Jozef Kamenický, Kristína Šabíková a Ivan Zuzula (Zdroj: SKS)

BRATISLAVA - Strana #Sieť mení svoj názov, po novom sa bude volať Slovenská konzervatívna strana (SKS). Rozhodli o tom delegáti na sneme v Polomke. Činnosť SKS sa sústredí na priority, ktoré považuje pre Slovensko za kľúčové - bezpečnosť, rozvoj a prosperitu. Informoval predseda strany Ivan Zuzula.

"Ide o historický medzník vývoja. Strana sa vracia k hodnotám, na ktorých bola pôvodne založená. Chceme presadzovať politiku, ktorá rešpektuje individuálnu ľudskú slobodu, spoločenskú zodpovednosť, rozvoj regiónov a hlási sa k morálnym hodnotám obsiahnutým v duchovnom odkaze kresťanskej kultúry," uviedol Zuzula.

Predseda SKS upozornil, že "krízové situácie dnes znova posilňujú dopyt po jednoduchých riešeniach. Riziko, že výsledkom takýchto riešení bude nejaký nový druh totality je až príliš veľké". Preto považuje presadzovanie konzervatívnych postojov a ich aplikáciu v politike za mimoriadne dôležitú.

Cieľom politiky strany je podľa Zuzulu zrealizovať víziu fungujúceho štátu, v ktorom prosperujú snaživí a čestní ľudia. Informoval, že delegáti snemu sa zhodli, že SKS sa zapojí do komunálnych volieb, prezidentských volieb aj do volieb do Európskeho parlamentu.

Viac o téme: Politická strana#SieťSlovenská konzervatívna stranaSKS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu