Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matovič obvinil novú ministerku z podozrivého kšeftu: Saková sa nabalila cez J&T

Igor Matovič Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič (Zdroj: OĽaNO)

BRATISLAVA - Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) kopíruje prípad Tomáša Druckera. Tvrdí to líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič, ktorý na stredajšej tlačovej konferencii upozornil na prípad kúpy nebytových priestorov v centre Bratislavy.

Podľa Matoviča ich Saková spolu so svojím bývalým manželom prostredníctvom rodinnej firmy Komec nadobudla za podozrivo nízku cenu. "Priestory aj s príslušenstvom stáli 466.055 eur, čo znamená, že 1350 eur za m2. Aj na najhoršom mieste v Trnave stojí m2 viac," upozornil Matovič.

Matovič obvinil novú ministerku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: OĽaNO)

Nízka cena podľa neho nesúvisí so žiadnou podnikateľskou šikovnosťou, ale vidí v tom spojitosť s faktom, že Sakovej manžel loboval v minulosti pri tendri na nákup trolejbusov pre Dopravný podnik Bratislava (DPB) za spoločnosť vlastniacu obchodný komplex, ktorého súčasťou sú priestory nadobudnuté manželmi Sakovcami.

Matovič obvinil novú ministerku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: OĽaNO)

Matovič tiež upozornil, že Saková ako výlučná vlastníčka týchto priestorov ich predáva za 2580 eur/m2, celkovo za 821.000 eur. Podľa Matoviča sa preto v jej prípade opakuje ten istý model podozrivého obchodu, ktorý naznačil pri Druckerovi v spojitosti s kúpou pozemkov v Trnave a okolí. Sakovú vyzval na odovzdanie zisku z predaja na charitu.

Matovič obvinil novú ministerku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: OĽaNO)

Saková reaguje na Matovičove obvinenia

Kúpa nehnuteľnosti v bratislavskom Starom Meste bola aktivita bývalého manžela ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD). Šéfka rezortu vnútra to uviedla v reakcii na stredajšie vyjadrenia lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktorý naznačil, že sa ministerka dostala k lukratívnym priestorom v centre hlavného mesta podozrivo lacno. Saková za špekuláciou opozičného politika vidí cielený útok na rezort vnútra motivovaný faktom, že polícia preveruje jeho podnikateľské aktivity.

"Spoločnosť dala celkovo za priestory 588.000 eur," reagovala Saková. Dodala, že podmienky kúpy stanovila zmluva v roku 2015 a prostriedky na kúpu pochádzali z dvoch zdrojov – bankového úveru a pôžičky konateľa spoločnosti. Tým bol vtedy Sakovej exmanžel.

Okrem Matovičom uvádzanej kúpnej sumy podľa Sakovej nesedí ani čiastka, o ktorej opozičný politik hovoril v prípade súčasnej ponuky na odpredaj nehnuteľnosti. Matovič informoval, že Saková priestory predáva za 821.000 eur. "Priestory sa predávajú, nie však za cenu uvádzanú pánom Matovičom," zdôraznila Saková.

Dôvodom odpredaja nehnuteľnosti je to, že pri súčasnej zaneprázdnenosti sa nemá čas o nehnuteľnosť starať. "Vzhľadom na to, že prišlo k rozvodu, v manželstve došlo v rámci bezpodielového spoluvlastníctva majetku k vyrovnaniu a k zmene na poste majiteľa spoločnosti," vysvetlila súčasný stav, keď je výlučným vlastníkom. Uviedla, že priestor od jeho kolaudácie nebol prenajatý, pretože sa doteraz záujemca nenašiel. 

Viac o téme: Igor MatovičTomáš DruckerDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu