Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Výjazdové rokovanie vlády je len marketingová akcia, myslí si Pčolinský

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Tohtotýždňové výjazdové rokovanie vlády vo Vranove nad Topľou a v Trebišove je podľa podpredsedu poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Petra Pčolinského len marketingová akcia. Ako povedal dnes, podľa schváleného programu vláda uvoľní jeden milión eur, ktorý sa prerozdelí medzi obce v okrese Vranov nad Topľou.

„Podľa návrhu vládneho materiálu pôjde o niekoľko tisíc eur pre jednotlivé obce, ktoré použijú na výmenu okien, opravu strechy či novú fasádu. Takéto opravy v týchto sumách bežne vykonávajú obce z vlastného rozpočtu, nakoľko ide o malé položky,“ upozornil Pčolinský.

Vlada chce podľa Pčolinského týmto gestom zapchať ústa obyvateľom okresu a hodí im omrvinky. „Namiesto riešenia skutočných problémov okresu a systémových opatrení na zlepšenie života ľudí, sme opäť svedkami len marketingovej akcie,“ povedal Pčolinský s tým, že na rokovaní vlády vo Vranove sa tiež zúčastnia aj mnohí funkcionári a členovia strán Smer-SD a SNS, ktorí sú spoluzodpovední za fakt, že Vranov nad Topľou patrí medzi najchudobnejšie regióny v SR.

Vláda pod vedením premiéra Petra Pellegriniho bude vo štvrtok a v piatok rokovať vo Vranove nad Topľou a v Trebišove. V oboch prípadoch má kabinet na programe akčné plány rozvoja okresov na východe Slovenska. Vo Vranove nad Topľou plánuje Pellegrini na projekty vyčleniť zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa milión eur, v Trebišove to má byť milión eur na projekty z okresu a na dva projekty cestnej infraštruktúry pre obce Chľaba a Radvaň nad Dunajom 214 476 eur.

Viac o téme: SlovenskoPeter PčolinskýSme rodinaVýjazdové rokovanie vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu