Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Fico: Sulík obhajuje podnikateľov, ktorých zisky stoja na nízkych mzdách

Róbert Fico
Róbert Fico (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA – Svojimi vyjadreniami o zrade záujmov slovenských kamionistov Richard Sulík (SaS) potvrdil, že neprekročil hranice bruselského baru. Uviedol to predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na nedeľné vystúpenie predsedu opozičnej strany SaS v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

„Najnovší prípad z minulého týždňa, keď v Belgicku zadržali 100 kamiónov slovenskej firmy na základe sťažností jej rumunských zamestnancov na zlé pracovné podmienky, jasne ukázal, koho záujmy vlastne Richard Sulík obhajuje,“ uviedol Fico v tlačovom vyhlásení.

„Sú to na Slovensku založené schránkové firmy s majiteľmi v západnej Európe, ktorých jediným cieľom je zamestnať Rumunov a Bulharov, aby za slovenskú minimálnu mzdu pracovali na území Belgicka, prípadne ďalších západoeurópskych krajín,“ poukázal premiér s tým, že jediní, kto má z toho osoh, sú belgickí, holandskí či nemeckí majitelia takýchto schránkových firiem.

Fico odmietol Sulíkovu kritiku, že by sa sklonil pred francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Naopak, podľa neho súhlasil s legislatívnou zmenou, ktorá aj na Slovensku umožní reálne bojovať proti dovozu lacných cudzincov, ktorých aj firmy na Slovensku využívajú ako otrokov, aby tak zhoršovali pracovné podmienky pre občanov Slovenska vrátane zhoršovania platových podmienok.

„Richard Sulík pred slovenskou verejnosťou jasne ukázal, že mu záleží na bohatstve cudzích i domácich podnikateľov, ktorých miliónové zisky stoja na nízkych mzdách a zlých pracovných podmienkach radových pracujúcich ľudí. Toto je politika, ktorú bude presadzovať každá vláda, v ktorej sa spojí SaS, OĽaNO a Sme rodina,“ vyhlásil premiér.

Sulík podľa jeho slov ukázal svoju škodoradosť aj pri hodnotení hlasovania o umiestnení liekovej agentúry. „Ak by bol Richard Sulík premiérom, tak by sa "vďaka" jeho politike o Slovensku ani len neuvažovalo,“ doplnil Fico.

Sulík v RTVS uviedol, že súhlasí s premiérom, že pri rozhodovaní o presídlení Európskej liekovej agentúry (EMA) si veľkí hráči urobili s malými hráčmi čo chceli. „Bolo by dobré, keby premiér na toto pamätal aj vtedy, keď tam v predklone robí ústupky francúzskemu prezidentovi Macronovi v Salzburgu, kde zradil záujmy slovenských autodopravcov,“ kritizoval Sulík s tým, že ide o konkrétnu smernicu, pri ktorej sa zmenil postoj slovenskej vlády. „Tu je výsledok. Ani len tie hlasy z Paríža sme nedostali,“ konštatoval Sulík, že Francúzsko nepodporilo Slovensko pri hlasovaní o EMA.

Viac o téme: KamionistiRobert FicoRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu