Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Celosvetové šialenstvo, spôsobili to župné voľby: Zhoda náhod, stačil jeden nápad v kampani!

Stanislav Mičev Zobraziť galériu (2)
Stanislav Mičev (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Kampaň, ktorá sa dostala až do Spojených štátov. Protikotlebovský postoj Stanislava Mičeva, jedného z kandidátov na post banskobystrického župana, mu zabezpečil pozornosť aj za morom.

Riaditeľ múzea SNP sa svojou averziou voči súčasnému predsedovi Banskobystrického samosprávneho kraja Marianovi Kotlebovi a fašizmu vo všeobecnosti netají - medzi symboly jeho kampane patrí aj preškrtnutý hákový kríž.

Jeho volebný tím vytvoril aplikáciu, vďaka ktorej je možné pridať si na Facebookovú profilovú fotku tento preškrtnutý symbol. Stiahnuť si ju už malo viac ako 35-tisíc ľudí z mnohých kútov sveta, čomu mali prispieť aj nepokoje v americkom Charlottesville, keď si ju nastavilo veľa Američanov. 

FOTO Celosvetové šialenstvo, spôsobili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Stano Mičev)

Malé južanské mestečko v štáte Virginia bolo pred pár týždňami svedkom pochodu neonacistov, ktorému sa postavilo množstvo ľudí aj na sociálnych sieťach. Ako uviedol Mičev, „je to dôkaz toho, že ľudia nezabudli na hrôzy fašizmu a zároveň nikde nie je istota, že sa fašizmus nevráti"

„Vo voľbách v Bankobystrickom kraji ide hlavne o to, aby sme zastavili úspešný pochod Kotlebovej strany politikou na Slovensku. Ak Kotleba prehrá bude to moment, kedy začne Kotlebova stana upadať," uzavrel kandidát na župana. 

Viac o téme: Stanislav MičevŽupné voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu