Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico si mal výrokom o Rómoch zavariť, realita je iná: Prieskum hovorí jasnou rečou

Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výrok premiéra Roberta Fica, že v rómskych osadách vyrastá ďalšia generácia, ktorá nechce pracovať, nediskriminuje podľa prieskumu agentúry Polis Slovakia rómsku menšinu. Myslí si to 79,3 percenta respondentov. Agentúra prieskum robila v dňoch 11. až 20. decembra na vzorke 1 275 respondentov starších ako 18 rokov na území celej SR telefonickou formou. Respondentov sa pýtala dve otázky.

Na otázku: "Robert Fico na decembrovom sneme Smeru povedal, že v rómskych osadách "vyrastá ďalšia generácia, ktorá nechce pracovať". Súhlasíte s týmto jeho výrokom?" odpovedalo kladne 82,4 percenta opýtaných. S výrokom rozhodne súhlasí 41,7 percenta a skôr súhlasí ako nesúhlasí 40,7 percenta ľudí. S výrokom, naopak, nesúhlasí 12,4 % respondentov, pričom rozhodne s ním nesúhlasí 3,7 % a skôr nesúhlasí 8,7 %. Zvyšných 5,2 % opýtaných sa nevedelo vyjadriť.

Fico si mal výrokom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Na otázku: "Myslíte si, že takýmto tvrdením Robert Fico diskriminuje rómsku menšinu?" odpovedalo, že rozhodne nie 41,3 percenta respondentov a skôr nie ako áno 38 percenta. 

Fico si mal výrokom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Výrok, naopak, Rómov diskriminuje podľa 12,3 percenta opýtaných pričom rozhodne je výrok diskriminujúci podľa 4 percentá ľudí a skôr áno ako nie odpovedalo 8,3 percenta respondentov. Na otázku nevedelo odpovedať 8,4 percenta účastníkov prieskumu.

Viac o téme: PrieskumDiskrimináciaRobert FicoRóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu