Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Danko zverejnil VIDEO z parlamentu: Je plné vulgarizmov, najväčšou hviezdou Matovič!

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci aktuálne diskutujú o návrhu novely rokovacieho poriadku v druhom čítaní. Právna norma má priniesť viaceré obmedzenia ako časové limity na vystúpenia, zákaz transparentov či robenia nahrávok. Opozícia s tým má problém, koalícia to však obhajuje zefektívnením rokovania schôdzí. Svoj názor na sociálnej sieti jasne vyjadril predkladateľ novely a zároveň predseda Národnej rady Andrej Danko, ktorý zverejnil video s vulgarizmami, ktoré sa odohrali v rokovacej sále. Hlavné slovo v nich má šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič.

Veľká opozičná výzva pre Danka a celú koalíciu: Nicholsonová im adresovala ostré slová!

"Pokračuje diskusia k zmene rokovacieho poriadku, respektíve pokračujú hádky opozície. Myslíte si, že ešte treba opakovať dôvody, alebo stačí ako dôkaz toto video? Chcete, aby poslanci rokovali o zákonoch, alebo sa aj naďalej takto hádali?" napísal vo svojom statuse na Facebooku Andrej Danko a pridal nasledujúce video.

V ňom dominujú predovšetkým vyjadrenia Igora Matoviča, v ktorých na adresu Andreja Danka povedal, že sa správa ako najväčší chrapúň. Z jeho úst odznejú aj slová ako "hovädá", "špinavá papuľa" či "drž hubu". Aktérmi hádok sú však aj Peter Pčolinský či Boris Kollár, obidvaja zo strany Sme Rodina, ktorí Matovičovi čistia žalúdok za jeho vulgarizmy.

Opozícia žiada stiahnutie novely

Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič zdôraznil, že podľa Ústavy SR sa vláda zodpovedá parlamentu. "Rokovací poriadok však dá ministrovi neobmedzenú možnosť prihlásiť sa do diskusie, vždy po 20 minút, kým poslanec bude obmedzený len na maximálne dve vystúpenia. Novela pošliapava ústavu," uviedol s tým, že ak novela prejde v navrhovanej podobe, opozícia sa obráti na ústavný súd.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

"Slovensko je na prvom mieste v Európe v počte ľudí pracujúcich v nedeľu, sme špička v nočnej práci, máme katastrofálny demografický vývoj. A predseda NR SR Andrej Danko (SNS) rieši úplne zbytočnú novelu rokovacieho poriadku," povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richard Vašečka.

Koaliční poslanci zase zdôrazňujú potrebu prijatia zmien a odmietajú, že by chceli zavrieť ústa opozícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu