Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vašečka je pevne rozhodnutý: Za predsedu Žilinského samosprávneho kraja kandidovať nebudem

Richard Vašečka
Richard Vašečka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady SR Richard Vašečka nebude kandidovať v regionálnych voľbách, na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Ako povedal dnes, ak sa nič zásadné nezmení, za súčasných okolností jednoznačne kandidovať nebude.

V OĽaNO totiž podľa neho platí princíp jeden mandát stačí. „Ponuka bola, vyzývali ma, aby som išiel kandidovať, preto som to zvažoval. Hovorili sme o tom aj na poslaneckom klube. Vysvetlil som, že ľudia mi dali silný mandát do NR SR a ja chcem byť poslancom v NR SR. Ja si naozaj myslím, že jeden mandát stačí, za župana preto kandidovať nepôjdem, pretože sme vyhodnotili, že riziko vyhrať je vysoké,“ vyhlásil Vašečka.

OĽaNO podľa Vašečku už hľadá v Žilinskom kraji iného kandidáta na župana. „Verím, že po regionálnych voľbách sa súčasný župan Juraj Blanár (Smer-SD) bude môcť po zvyšok volebného obdobia venovať mandátu poslanca NR SR, pretože náš kandidát vyhrá,“ uviedol Vašečka. Zo Žilinského kraja sú poslancami za OĽaNO ďalší traja. Erika Jurinová, Anna Verešová a Ján Marosz. Vašečka si myslí, že ani jeden z nich kandidovať za predsedu samosprávneho kraja nebude, pretože tiež vidia svoje poslanie v parlamente. 

Viac o téme: Richard Vašečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu