Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ľudia si zaslúžia poznať pravdu, povedal Sulík: SaS a OľaNO vydali časopis o kauze Bašternák!

Richard Sulík a Igor Matovič
Richard Sulík a Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA -Strana Richarda Sulíka SaS a hnutie Igora Matoviča OľaNO vydali časopis o kauze Kaliňák-Bašternák s názvom Kališpeciál. Časopis vyjde v dvojmiliónovom náklade a zdarma ho dostanú všetky slovenské domácnosti okrem Bratislavy.

Liberáli z SaS budú 12- stranový časopis o kauze aktívne rozdávať na protestoch v Bratislave, Banskej Bystrici a v Martine a na stretnutiach s občanmi po celom Slovensku. Chcú tak dosiahnuť, aby sa o majetkových podvodoch dozvedelo celé Slovensko.

„Ľudia si zaslúžia poznať pravdu. V slušnej a civilizovanej krajine nemôže minister vnútra vyšetrovaný pre majetkové podvody sedieť na svojej stoličke a premiér nemôže bývať v byte postavenom za ukradnuté peniaze. Náš časopis stručne a jasne vysvetľuje, čo sa stalo a že na to doplatili len ľudia, ktorí sa snažia v tomto štáte uživiť svoju rodinu," povedal líder strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. 

Podľa opozície by mal predseda vlády Robert Fico odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka, pretože obchodoval s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý zo spáchania miliónových daňových podvodov. Zároveň od Fica požadujú, aby sa vysťahoval z bytového komplexu Bonaparte, pretože bol postavený za peniaze z daňových podvodov. Fico má navyše podľa opozície v komplexe zvýhodnené lacné nájomné, čo považujú za úplatok.

Opoziční politici preto už zorganizovali pred komplexom Bonaparte deväť protestov za odvolanie Kaliňáka. Okrem toho odôvodňujú organizovanie demonštrácií tým, že im vládna koalícia zabránila prerokovať tieto záležitosti na pôde parlamentu. Mimoriadne schôdze o vyslovení nedôvery Kaliňákovi aj Ficovi zvolané na začiatku leta totiž presunuli až na koniec riadnej septembrovej schôdze. Opozičné subjekty v tom vidia obmedzovanie možnosti vykonávať mandáty svojich poslancov a tým aj porušenie ústavy.

Viac o téme: Igor MatovičSaSRichard SulíkBašternákOľaNOKališpeciál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu