Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Republiková rada Mosta-Híd rozhodne o nominantovi strany na ministra dopravy: Spomína sa TOTO meno

Arpád Érsek
Arpád Érsek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Republiková rada Mosta-Híd rozhodne o nominantovi strany na ministra dopravy. Spomína sa štátny tajomník rezortu Árpád Érsek. Predseda strany Béla Bugár meno nechcel prezradiť. V čele ministerstva však chce človeka, ktorý sa tam vyzná.

"Musí to byť človek, ktorý ovláda to ministerstvo, ale rozhoduje o tom republiková rada. Ja už viem, koho by som navrhol," povedal ešte vo štvrtok 18. augusta.

Most-Híd si nárokuje ministerstvo dopravy po tom, ako prijal piatich poslancov, ktorí odišli zo strany Sieť. Posilnil tak na 15 poslancov, Sieti zostali dvaja. Štvorkoalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť sa tak zúži na trojkoalíciu, Sieť by sa mala zlúčiť s niektorou z koaličných strán.

Minister dopravy Roman Brecely vo funkcii končí. Koaliční lídri po piatkovom (19. 8.) rokovaní vyhlásili, že koalícia má naďalej 81 hlasov v parlamente, rátajú teda aj s Radoslavom Procházkom a Alenou Bašistovou. Aj bez ich hlasov by však koalícia mala v parlamente väčšinu (79). K zlúčeniu Siete s niektorou zo strán a k ďalším rozhodnutiam viac nepovedali. Vyhlásenie bolo bez možnosti klásť otázky.

Viac o téme: Béla BugárMost-HídÁrpád Érsek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu