Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslanec Obyčajných ľudí je znepokojený: V parlamente to diriguje Kaliňák

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Parlament sa dostal do nezávideniahodnej situácie, lebo ho začína úkolovať minister vnútra Robert Kaliňák, myslí si poslanec za OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič. Viskupič tak reagoval na Kaliňákove výroky po pondelkovej Koaličnej rade, keď minister konštatoval, že pripravili isté odporúčania pre vládnych poslancov, ako majú postupovať na schôdzi národnej rady.

„Podľa mňa sa na tejto schôdzi ukáže, kto a akým spôsobom poslúcha ministra vnútra a kto je jeho poslanec. Po tejto schôdzi bude všetkým jasné, že parlament je v hlbokom predklone pred vládou a orgánom, ktorý nemá žiadnu oporu v zákone, a to je Koaličná rada,“ povedal dnes novinárom Viskupič. 

Predseda poslaneckého klubu obyčajných ľudí Richard Vašečka zdôraznil, že vláda na 4. schôdzu národnej rady nepredložila ani jeden návrh zákona. „Je tu prvá pracovná schôdza parlamentu a my si kladieme otázku, či je až taká normálna, keď vláda nepreložila ani jeden návrh zákona, nič, nula. Pýtame sa, aká je kontinuita? To nemali nič nachystané, veď približne polovica ministrov sa nezmenila,“ poznamenal Vašečka.

Opozícia podľa jeho slov vládu zastúpila a vypracovala viac ako 50 návrhov zákonov. Vašečka očakáva, že poslanci Mosta-Híd a Siete by mali niektoré opozičné návrhy podporiť, keďže mali podobné návrhy vo svojich predvolebných programoch. Vysvetlil, že o svojich právnych normách nediskutovali s vládnymi predstaviteľmi, keďže o návrhoch sa bude diskutovať v pléne. 

Viac o téme: Robert KaliňákJozef ViskupičOĽaNO-NOVA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu