Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Maďarič odmieta spájať vládu s oligarchiou: O spojení rozhodli voliči

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládu Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a Siete nevytvorili oligarchovia. Strany sa do nej spojili aj preto, že chceli vypočuť žiadosť voličov o spoluprácu.

Vyzval Jozefa Mihála z SaS, aby priniesol dôkazy o tom, že vládu zostavili oligarchovia. "Ja som bol účastný toho, ako sa táto vláda skladala. Mohol by som priniesť aj osobné svedectvo o tom, ako a prečo sa dávala vláda dohromady. Nemal na nej podiel žiadny oligarcha," zdôraznil Maďarič. Minister je presvedčený, že ľudia nie sú z novej vlády sklamaní. "Voliči najmä Mosta a Siete dnes rozumejú tomu, prečo vláda vznikla," povedal Maďarič, podľa ktorého súčasný kabinet vznikol preto, že iný nebol možný.

Podľa Maďariča by žiadny solídny politik nevstúpil do vlády okolo SaS s ľuďmi ako Igor Matovič a Daniel Lipšic (obaja OĽaNO-NOVA), ani s hnutím Borisa Kollára Sme rodina. "Chceli ste postaviť vládu na nenávisti pánov Matoviča a Lipšica, na zatiaľ veľkej neznámej okolo pána Kollára. Tak sa vám to nepodarilo. Lebo tí, ktorí majú trošku politickej skúsenosti a majú zmysel pre to vypočuť ľudí v ich základnom posolstve, dali dohromady inú vládu," vysvetlil Maďarič.

Minister sa postavil za programové vyhlásenie vlády a odmietol kritiku opozície. Je presvedčený, že v každej oblasti je v programe vlády rad dobrých opatrení, ktoré môžu každú oblasť posunúť za štyri roky pozitívne dopredu. O novom kabinete hovorí ako o vláde spolupráce, ktorá chce udržať Slovensko proeurópske.

Opozícia trvá na tom, že za novým kabinetom sú oligarchovia. "Ste vládou oligarchov," vyhlásil Jozef Viskupič z OĽaNO-NOVA. Jeho kolega z klubu Gábor Grendel si myslí, že Maďariča asi partneri neinformovali o niektorých stretnutiach, keď tvrdí, že oligarchovia sa nepodieľali na tvorbe súčasnej koalície. 

Viac o téme: Smer-SDMarek Maďarič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu