Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podpredsedníčka si neláme hlavu nad rodičovstvom: Pomôže vraj aj Bugár

Lucia Nicholsonová
Lucia Nicholsonová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Novozvolená podpredsedníčka Národnej rady SR (NR SR) Lucia Nicholsonová (SaS), ktorá čaká dieťa, nemá v pláne zriadiť v parlamente detský kútik. Ako povedala novinárom, ona bude tá, ktorá sa bude snažiť prispôsobiť pomerom.

"Nechcem, aby sa niekto prispôsoboval mne, pretože to sú veci, ktoré vás raz dobehnú a raz vám to vykričia," poznamenala. Plánuje si kúpiť za vlastné peniaze do svojej kancelárie postieľku. Odhaduje, že prebaľovací pult v budove národnej rady asi bude, "nech mám všetko po ruke a nemusím behať do hradnej kancelárie." "Ak všetko dobre dopadne, dieťa bude so mnou chodiť aj do pléna," doplnila poslankyňa za SaS.

Ďalší podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd) bude Lucii Nicholsonovej s dieťaťom pomáhať. "Nemám s tým problém," povedal s tým, že deti má rád. Tiež dodal, že "ak bude potrebovať zaučiť, zaučím ju. Prečo by som jej nepomohol?" Lucia Nicholsonová aj Béla Bugár sa stali podpredsedami národnej rady spolu s Martinom Glváčom zo Smeru-SD a Andrejom Hrnčiarom zo Siete.

Do funkcie ich zvolili poslanci v tajnej voľbe na ustanovujúcej schôdzi v stredu 23. marca. Glváč v tajných voľbách získal podporu 117 zo 150 prítomných poslancov, za Bugára hlasovalo 114 zákonodarcov, Hrnčiara volilo 110 a Nicholsonovú podporilo 105 poslancov. Na zvolenie podpredsedu Národnej rady SR treba nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých poslancov. 

Viac o téme: Béla BugárLucia Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu